Skip to main content

Sala Polivalentă a Politehnicii, de 3.000 de locuri, în continuare o ruină! UPT pregătește noi licitații pentru finalizarea lucrărilor începute acum 14 ani

Politehnica Timișoara pregătește licitațiile pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă, a cărei construcție a început în anul 2010!

Reprezentanții Universității anunță că a fost actualizată documentația, iar în perioada următoare vor fi organizate licitațiile.

În ceea ce privește Sala Polivalentă, au fost actualizați indicatorii tehnico-economici, urmând ca în cel mai scurt timp să fie trimiși la Ministerul Educației, în vederea aprobării. În prima jumătate a acestui an urmează să fie organizate licitațiile pentru lucrările care au mai rămas de executat: finisaje și amenajări interioare (parțial), finalizarea instalațiilor interioare și exterioare (parțial), amenajările exterioare care cuprind zonele verzi, spațiile de parcare și edilitarele aferente”, transmit reprezentanții UPT.

Vă reamintim că lucrările la Sala Polivalentă a Universității Politehnica din apropierea Bazei Sportive 2, de pe strada Aurel Podeanu, au început în octombrie 2010. Ar fi trebuit să fie gata în vara lui 2014, apoi în primăvara lui 2015, după care termenul a fost amânat de mai multe ori, însă nici în momentul de față nu este gata.

Construcția a fost începută de Universitatea Politehnica, cu bani de la bugetul de stat și din venituri proprii, însă nu a mai primit finanțare să continue și a cerut ajutorul Primăriei Timișoara. În primăvara anului 2013, Universitatea Politehnica s-a asociat cu Consiliul Local Timișoara, iar municipalitatea s-a angajat să pună jumătate din banii necesari finalizării investiției, urmând să devină coproprietară.

Inițial, sala polivalentă ar fi trebuit construită cu 2.200 de locuri, dar apoi s-a vorbit despre extinderea ei la 2.500, iar apoi despre mărirea capacității la 3.000 de locuri.

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 6,3 milioane de euro.

Sala polivalentă nouă din Timișoara ar urma să aibă tribune pe ambele părți, acoperiș în formă de semicerc, precum și un videobox în centrul tavanului. Tot ce urmează să fie montat este deja cumpărat și stă în depozite.

Între timp UPT anunță demararea unor ample lucrări de modernizare și la Baza sportivă nr. 2 a Politehnicii, lucrări ce vizează bazinul de înot interior, unde s-au refăcut instalațiile, hidroizolația, finisajele interioare, sistemele de preluare perimetrală a apelor, terenurile sintetice, unde a fost refăcută infrastructura și a fost înlocuit covorul sintetic, au fost trasate marcajele, urmând ca în perioada următoare să intre în modernizare și terenul cu gazon natural, terenurile de tenis și împrejmuirea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.