Skip to main content

Cum s-a schimbat piaţa construcţiilor în 2023 şi care sunt aşteptările pentru acest an?

Zona de retail reprezintă o compentă tot mai importantă pentru companiile de construcţii din România, care spun că trendul se menţine şi în acest an.

Spre exemplu, Terano Construct  a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, în creștere cu 30% comparativ cu anul precedent, iar cea mai mare pondere o au proiectele de tip mall.

“Acest domeniu a fost în mod surprinzător segmentul de unde compania noastră a primit cele mai multe lucrări în anul precedent, înregistrând o pondere de 65% din totalul cifrei de afaceri. Zona de construcții și reamenajări de birouri reprezentând, în anul care tocmai s-a încheiat, doar 19% din aceasta, fapt care arată că a existat o schimbare în piață, iar construcțiile de birouri au mers cu frâna de mână trasă. Semnalele de la început de an, ne arată că pe segmentul office lucrurile nu evolueaza spectaculos, dar retailul va continua cu siguranță trendul ascendent din 2023. Deși nu s-au anunțat aparții de noi mall-uri, brandurile din retail deschid permanent magazine, se reinventează și își reamenajează spațiile astfel încât crează proiecte permanent, mai ales pentru o companie ca a noastră specializată în acest domeniu,” declară Marian Ciupitu, directorul general Terano Construct

Într-o analiză a proiectelor finalizate anul precedent, o pondere importantă au avut proiectele de tip HORECA, dar un boom au înregistrat cele legate de autorizare la incendiu, (sisteme de detecție a incendiului, instalatii de stingere incendiu) care, datorită evenimentelor tragice de la final de an, înregistrează creșteri substanțiale, iar tendința va rămâne ascendentă și datorită controalelor autorităților abilitate.

Astfel, numărul mare de proiecte, dar și dispoziția lor în țară îi determină pe managerii companiei să ia în calcul mărirea echipei de la 70 de oameni, în prezent la aproximativ 100 până la finalul acestui an.

“Pentru anul 2024, ne dorim sa facem o schimbare în organigram companiei astfel încat să putem păstra tendința de consolidare și dezvoltare a acesteia din ultimii ani. În acest sens, avem intenția să creștem numărul persoanelor care lucrează la sediu, în zona de autorizări, administrativ, dar  vom suplimenta și numărul de muncitori, aducându-i din India, deoarece în România situația a rămas la fel de problematică pe segmentul forței de muncă autohtone, iar previziunile sunt sumbre deoarece există iar un val de neîncredere și observăm o creștere a interesului muncitorilor români pentru munca în afara granițelor,” mai spune Marian Ciupitu.

Terano Construct a depășit cu proiectele granițele țării, construind pentru un brand românesc magazine în Marea Britanie și Bulgaria, iar începutul de an îi duce în Polonia tot pentru realizarea unui proiect de retail de fashion.

Terano Construct este o companie românească de construcții, înființată în anul 2008.

Compania oferă proiecte și servicii de antreprenoriat general și de subcontractare.

De asemenea oferă servicii de la auditare, ofertare, execuție până la recepția lucrărilor de amenajare, construcții, confecții metalice, structuri, instalații electrice moderne, instalații sanitare profesioniste, instalații termice eficiente, sisteme de supraveghere moderne, sisteme de detecţie a incendiului, instalaţii de stingere incendiu, etc. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.