Skip to main content

Sala de marmură a Castelului Huniade din Timișoara, deschisă publicului, după 17 ani!

O parte din Castelul Huniade s-a redeschis publicului, seara trecută, la mai bine de 15 ani de când cel mai vechi monument istoric din Timișoara a fost închis total pentru reabilitare.

Sala de Marmură găzduiește o expoziție din cadrul Bienalei Art Encounters. Pentru a putea fi redeschis total pentru public, Castelul Huniade trebuie reabilitat complet. Autoritățile județene spun că e nevoie 40 de milioane de euro pentru toate lucrările. Parte din fonduri a fost deja obținută prin PNRR, iar o altă finanțare a fost accesată pentru consolidare seismică.

Totuși, seara trecută, o parte din Castel a fost deschisă publicului. Președintele Consiliului Județean Timiș spune că instituția a făcut mai multe investiții în infrastructura culturală a orașului.

Am deschis Sala de marmură a Castelului Huniade, am transformat un club din Bastion în spațiu expozițional și punem Palatul Administrativ la dispoziția operatorilor culturali, pentru recitaluri, piese de teatru și evenimente care necesită acustică specială. Acestea se adaugă investițiilor de peste 2 milioane de euro realizate la Muzeul Național de Artă, proiectării începute la Muzeul Satului Bănățean și lucrărilor deja demarate la Centrul de Cultură și Artă Timiș (…) Aseară, pentru prima dată, după 17 ani, Sala de marmură a Castelului Huniade a găzduit o expoziție, parte a Bienalei Art Encounters. Tot aseară, în același timp cu Bienala, o investiție de sute de mii de euro pe care am făcut-o la Bastion a adus Timișoarei cel mai nou spațiu expozițional, în locul fostului club Zambara. După 7 ani de pauză, această locație din Bastion, acum transformată într-un spațiu atrăgător, amenajat și dotat, așteaptă să primească operatori culturali dispuși să se implice pentru Timișoara, Capitală Europeană a Culturii.”, a spus președintele CJT, Alin Nica.

Expozitia de arta contemporana din Sala de Marmura a Castelului Huniade poate fi vizitata in perioada 19 mai – 16 iulie 2023

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.