Skip to main content

S-au stricat înainte de finalizarea proiectului! Cinci tramvaie Bozankaya sunt în service la nici doi ani de când sunt pe traseu!

Primăria Timișoara a finalizat proiectul de achiziționare a 23 de tramvaie noi!

Prin proiectul „Înnoirea flotei de tramvaie”, început în 2019 și derulat în 3 etape, municipalitatea a achiziționat, 23 de garnituri noi, produse de compania turcească Bozankaya.

Acest proiect este unul foarte important pentru Timișoara. Vrem să asigurăm o flotă integral electrică, iar pentru a putea utiliza acest vehicule moderne, Primăria Municipiului Timișoara a făcut investiții masive și în infrastructura de transport în comun. Recent, linia 5 a fost deschisă și după 7 ani, tramvaiul 5 a circulat din nou în Ronaț, pe o linie nouă, pe un bulevard nou. A fost finalizat și bulevardul Cetății. În această vară, până la începutul școlii, ne așteptăm să avem și bulevardul Stan Vidrighin complet modernizat, inclusiv cu linia de tramvai. Toate aceste proiecte sunt parte din dezideratul primăriei de a transforma transportul în comun dintr-o modalitate de deplasare care e aleasă doar de cei care nu au altă variantă, în cea mai bună opțiune pentru toți, pentru timișoreni și pentru oraș”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

Luna aceasta s-a încheiat și cea de-a treia etapă a proiectului, în valoare de peste 96.3 milioane de lei, din care valoarea eligibilă este de 69.4 milioane de lei, din care 1.3 milioane reprezintă contribuția proprie de la buget local. Valoarea finanțării pentru primele două etape a fost de 92,6 milioane de lei, în prima, și 104,2 milioane de lei, în a doua.

Achizițiile tramvaielor, pe fiecare etapă, s-au derulat astfel, în prima etapă au fost achiziționate 7 tramvaie, iar în etapele 2 și 3, câte 8 tramvaie.

Totuși, din totalul celor 23 de tramvaie, 18 sunt în circulație, iar 5 sunt în proceduri de reparații și revizii, la doi ani de la punerea în circulație a primei garnituri.

Tramvaiele achiziționate prin proiect au parcurs peste 1.200.000 km și au înregistrat peste 5 milioane de călătorii, în peste 94.000 de ore de funcționare. Orele de funcționare au fost calculate ca raport dintre numărul de kilometri și viteza medie comercială (13 km/h).

Toți cei 103 vatmani ai STPT sunt instruiți să conducă tramvaiele Bozankaya. În prezent, 14 noi cursanți urmează școala proprie de vatmani fiind instruiți inclusiv pe tramvaiele Bozankaya.

Proiectul a fost finanțat din fonduri europene.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.