Skip to main content

S-a lansat proiectul StartActiv Vest – Program integrat de stimulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Vest

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Romactiv Business Consulting SRL, în calitate de Lider, a lansat ieri, 20 Februarie 2018, proiectul „ Program integrat de stimulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Vest”- cod SMIS 2014+: 105759.

La Conferința de lansare a proiectului au participat, direct sau urmărind evenimentul transmis live în mediul online, peste 150 de persoane interesate de oportunitatea dezvoltării competențelor antreprenoriale.

Proiectul StartActiv Vest este cofinanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014 -2020 în cadrul apelului de proiecte nr. 82/3/7 „România Start Up Plus”, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectiv Specific 3.7 „Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană”, în conformitate cu contractul de finanţare nr 123/11.01.2018.
Proiectul este implementat în Regiunea Vest, respectiv județele Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin și are o durată de 36 luni, începând cu data de 12.01.2018.
Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 17.672.958,62 lei, din care 17.423.015,07 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

CITEȘTE ȘI: Femeie atacată cu un cuțit, la Spitalul Municipal. Cine a salvat-o?

Proiectul are ca obiectiv general implementarea unui program integrat de informare, instruire, consiliere, asistență și alte servicii suport pentru promovarea și dezvoltarea culturii antreprenoriale și manageriale ale viitorilor intreprinzători, în scopul înființării de noi intreprinderi cu profil non-agricol în mediul urban, contribuind astfel la dezvoltarea economică și crearea de noi locuri de muncă în regiunea Vest.

Activitățile proiectului includ:

– Informarea publicului cu privire la programul de formare antreprenorială, la metodologia de selecție a grupului țintă, a planurilor de afaceri ce vor fi sprijinite în cadrul proiectului,
– Selectarea grupului țintă și derularea programului de formare antreprenorială
– Selectarea planurilor de afaceri ce vor fi finanțate în cadrul proiectului
– Efectuarea stagiilor de practică
– Furnizarea serviciilor personalizate de consiliere/ consultanță/mentorat
– Finanțarea cu maxim 40.000 euro a planurilor de afaceri selectate în cadrul proiectului
– Monitorizarea funcționării și dezvoltării afacerilor finanțate
– Realizare unui studiu privind mediul antreprenorial la nivel regional

CITEȘTE ȘI: Sfârșit tragic pentru o femeie din vestul țării! A murit carbonizată

Prin implementarea proiectului se vor obține următoarele rezultate:

– stimularea potențialului antreprenorial a minim 330 de persoane pentru demararea de mici afaceri cu profil nonagricol în zona urbană,
– înființarea și dezvoltarea a minim 73 de intreprinderi generând pe termen lung creșterea veniturilor locale și regionale,
– creșterea nivelului de ocupare prin crearea de noi locuri de muncă (minim 146) și reducerea disparităților teritoriale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.

Liberalii din Timiş îi cer lui Fritz să publice istoricul proceselor cu mafia imobiliară pe care şi le asumă

Victoriile pe bandă rulantă anunţate de Dominic Fritz în lupta pentru recuperarea patrimoniului sunt, în realitate, sentinţe dat în procese începute pe vremea administraţiilor Robu sau Ciuhandu.