Skip to main content

Prima clasă de învăţământ profesional în sistem dual, pentru mecanici agricoli, din vestul României

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat înfiinţarea primei clase de învăţământ profesional în sistem dual după model german pentru mecanici agricoli, din vestul României.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara, Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg şi Colegiul Silvic “Casa Verde” au semnat un parteneriat în cadrul căruia au reuşit să primească, de la Ministerul Educaţiei Naţionale aprobarea pentru înfiinţarea primei clase de învăţământ profesional de stat în sistem dual după model german pentru mecanici agricoli, din vestul României.

CITEȘTE ȘI; S-a lansat proiectul StartActiv Vest – Program integrat de stimulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Vest

Prima serie, de 28 de elevi va începe pregătirea în această toamnă, urmând ca practica în fermele din vestul ţării să joace un rol esenţial.

Mai exact, în primul an de şcoală, elevii vor avea face practică 20% din totalul orelor, în al doilea an – 60%, iar în al treilea an – 70%.

“M-am preocupat îndeaproape să îi adun la masa dialogului pe toţi cei interesaţi de dezvoltarea acestui proiect. În acest context, vineri – 23 februarie 2018, a avut loc o dezbatere la care au participat consulul Germaniei la Timişoara, Ralf Krautkrämer, preşedintele Clubului Economic German Banat, Peter Hochmuth, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Timiş, ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara, ai Colegiului Tehnic “Casa Verde” din Timişoara, dar şi ai partenerului nostru din Baden Württemberg – un centru de pregatire similar cu al nostru de la la Voiteg. De asemenea au fost fermieri şi agenti economici care produc masini şi comercializează maşini şi utilaje agricole”, a declarat directorul Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg, Ciprian Fora.

Proiectul vine ca răspuns la nevoile fermierilor din partea de vest a ţării, care solicită de ani buni, forţă de muncă calificată.

CITEȘTE ȘI: Femeie atacată cu un cuțit, la Spitalul Municipal. Cine a salvat-o?

“Suntem mândri că am reușit să înființăm această clasă de învăţământ profesional de stat în sistem dual după model german pentru mecanici agricoli. Este un pas important pentru noi și pentru proiectele noastre viitoare. Cadrele noastre didactice sunt competente şi cu o experiență vastă în domeniu. Tocmai de aceea, consider că suntem echipa perfectă pentru realizarea unor proiecte de succes. Piața muncii are nevoie de oameni bine pregătiți, iar noi sperăm să ajungem în scurt timp principalul furnizor de forță de muncă înalt calificată, de adevărați profesioniști în acest domeniu al agriculturii”, a declarat rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara, Cosmin Popescu.        

Până acum, au fost încheiate contracte de practică cu 13 ferme din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

Acestea le oferă elevilor posibilitatea de a se angaja, fie pe perioada vacanţei, fie după absolvirea şcolii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.