Skip to main content

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

Cele 6 concerte de excepție sunt au fost organizate de Asociația Scena Muzicală, Clubul Rotary Cetate și Filarmonica Banatul. Primele trei concerte ale prestigiosului Festival Internațional George Enescu care au avut loc Timișoara fac parte din Programul cultural național – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Anul 2023 este unul special, iar Festivalul George Enescu a  adus în fața publicului concerte de talie mondială în partea de vest a țării. Este o primă ediție pe care ne bucurăm că am avut onoarea să o organizăm alături de partenerii noștri, însă poate cel mai important ne propunem ca acest festival de excepție să devină o tradiție în Timișoara de care să ne putem bucura împreună”, a spus Dana Țurcan, președintele Asociației Scena Muzicală

Implicarea unui club de servicii în susținerea unor evenimente-extensii ale Festivalului George Enescu este începutul unei noi tradiții la Timișoara, pe care sperăm să o putem onora la fiecare doi ani. Pentru Rotary Cetate este o onoare să fie partener în această călătorie culturală alături de Festivalul Enescu, condus din punct de vedere artistic de un timișorean celebru, dirijorul Cristian Măcelaru ”, a spus Andreea Lutz, Past President Rotary Cetate 2022-2023 și asistent guvernator 2023-2024, District Rotary 2241, România și Republica Moldova.

Ensemble Intercontemporain, Fine Arts Quartet, Romanian Chamber Orchestra, Camerata Bern și Manchester Camerata, sub baghetele dirijorale ale lui: Matthias Pintscher, Patricia Kopatchinskaja, Martijn Dendievel, Vlad Vizireanu și Gabriel Bebeșelea, au strălucit pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii Banatul, dar și a Teatrului Municipal Traian Grozăvescu din Lugoj spre bucuria miilor de spectatori. Primele trei concerte au putut fi urmărite live în trei puncte emblematice ale Timișoarei pe ecranele special amenajate în Parcul Copiilor, Iulius Garden și Piața Sfântul Gheorghe.

Festivalul George Enescu este cel mai mare festival de muzică clasică din România și unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa. Prima ediție a festivalului a fost organizată în 1958.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.