Skip to main content

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

Cele 6 concerte de excepție sunt au fost organizate de Asociația Scena Muzicală, Clubul Rotary Cetate și Filarmonica Banatul. Primele trei concerte ale prestigiosului Festival Internațional George Enescu care au avut loc Timișoara fac parte din Programul cultural național – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Anul 2023 este unul special, iar Festivalul George Enescu a  adus în fața publicului concerte de talie mondială în partea de vest a țării. Este o primă ediție pe care ne bucurăm că am avut onoarea să o organizăm alături de partenerii noștri, însă poate cel mai important ne propunem ca acest festival de excepție să devină o tradiție în Timișoara de care să ne putem bucura împreună”, a spus Dana Țurcan, președintele Asociației Scena Muzicală

Implicarea unui club de servicii în susținerea unor evenimente-extensii ale Festivalului George Enescu este începutul unei noi tradiții la Timișoara, pe care sperăm să o putem onora la fiecare doi ani. Pentru Rotary Cetate este o onoare să fie partener în această călătorie culturală alături de Festivalul Enescu, condus din punct de vedere artistic de un timișorean celebru, dirijorul Cristian Măcelaru ”, a spus Andreea Lutz, Past President Rotary Cetate 2022-2023 și asistent guvernator 2023-2024, District Rotary 2241, România și Republica Moldova.

Ensemble Intercontemporain, Fine Arts Quartet, Romanian Chamber Orchestra, Camerata Bern și Manchester Camerata, sub baghetele dirijorale ale lui: Matthias Pintscher, Patricia Kopatchinskaja, Martijn Dendievel, Vlad Vizireanu și Gabriel Bebeșelea, au strălucit pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii Banatul, dar și a Teatrului Municipal Traian Grozăvescu din Lugoj spre bucuria miilor de spectatori. Primele trei concerte au putut fi urmărite live în trei puncte emblematice ale Timișoarei pe ecranele special amenajate în Parcul Copiilor, Iulius Garden și Piața Sfântul Gheorghe.

Festivalul George Enescu este cel mai mare festival de muzică clasică din România și unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa. Prima ediție a festivalului a fost organizată în 1958.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.