Skip to main content

S-a deschis expoziția Brâncuși, la Timișoara! Vizitatorii, revoltați din cauza faptului că programul a fost decalat de politicienii prezenți

Cel mai important eveniment din cadrul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, expoziția Brâncuși a fost deschisă publicului în această dimineață.

La deschiderea oficială a expoziției a participat ministrul Culturii, Raluca Turcan, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, Doina Lemny, curatoarea expoziției, Filip Petcu, directorul Muzeului de Artă și europarlamentarul Gheorghe Falcă. În timpul deschiderii, a ajuns și premierul Marcel Ciolacu, însoțit de Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Primii vizitatori însă, s-au revoltat pentru că programul a fost decalat din cauza discursurilor politicienilor

În cadrul expoziției „Brâncuși: surse românești și perspective universale” pot fi admirate aproximativ 100 de lucrări, inclusiv sculpturi, fotografii, documente de arhivă și materiale video, având ca scop nu doar prezentarea operei lui Brâncuși, ci și plasarea acestuia într-un context românesc, pentru prima dată în România.

Scopul acestei expoziții este de a arăta legătura continuă a lui Brâncuși cu țara, de a arăta faptul că Brâncuși plecând din țară în 1904 nu a întors spatele țării, nu a fost supărat niciodată pe țară și a fost mândru de țară. Acest parcurs ne va arăta nouă că din moment în altul trimitea semnale compatrioților, culminând cu instalarea ansamblului monumental de la Târgu Jiu, gestul cel mai frumos și pentru el bucuria de a putea lăsa țării un monument care este rezumatul aș zice, este sinteza operei lui pariziene. A lăsat Franței, atelierul lui de la Paris pentru că a lucrat acolo 50 de ani, dar a lăsat României, ansamblul de la Târgu Jiu, care este un muzeu în aer liber”, spune Doina Lemny, curatoarea expoziției.

Operele sunt evaluate de jumătate de miliard de euro, iar Consiliul Judeţean Timiş a investit două milioane de euro în sistemul de securitate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.