Rujeola face încă o victimă! Un copil de un an din Timiș a murit în spital

O fetiță de numai un an, din județul Timiș, a murit din cauza rujeolei! Este al nouălea deces provocat de acestui virus.

În acest an, până la ora actuală au fost confirmate aproape 2.000 de cazuri de rujeolă în 33 de judeţe din țară, dintre care nouă decese, trei fiind copii sub un an.

Ultimul caz de deces este înregistrat în Timiș, la un copil de numai un an. Conform reprezentanților DSP Timiș, fetița de un an şi trei luni care a murit în urma complicaţiilor provocate de rujeolă s-a născut cu probleme grave de sănătate şi din acest motiv nu a fost vaccinată.

Decesul micuței a fost inregistrat in urmă cu aproape două săptămâni, insă abia acum au venit rezultatele din partea Institutului Cantacuzino, care a confirmat că fetița a murit din cauza rujeolei. 

Conform Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile, cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele Arad (462) Caraş-Severin (345), Timiş (296), Mureş (256), Bistriţa-Năsăud (129) şi Dolj (110).  

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.