Skip to main content

Roxana Iliescu pune din nou tunurile pe administraţia Fritz! A decoperit mari probleme la Societatea de Transport Public Timişoara

Consilierul local, Roxana Iliescu, a început să verifice situaţia de la STPT, unde au ajuns, până acum, 29 de autobuze electrice, dintre care doar patru sunt pe traseu.

Conform Primăriei Timişoara, acestea circulă pe liniile 40, 30 şi E7, iar celelalte sunt în probe.

CITEŞTE ŞI: A fost capturat deţinutul care e evadat din Timişoara! Unde a fost găsit de poliţişti?

Fals, spune Roxana Iliescu, care cere explicaţii clare privind implementarea proiectului de modernizare a flotei STPT.

“Am formulat în scris o solicitare de informații referitoare la acest proiect, adresată primarului Fritz, viceprimarului Lațcău și directorului general al STPT Cocheci, cu următoarele întrebări:

1)câte autobuze electrice au fost livrate până astăzi?;

2)câte din autobuzele electrice circulă pe diferite trasee in Timișoara?;

3)care sunt motivele din cauza cărora nu toate autobuzele electrice livrate nu sunt pe traseu?;

4)câte stații de încărcare sunt în funcțiune atât în baza STPT cât și in oraș?

Sper că mi se vor transmite repede informațiile solicitate, dar până atunci, din discuția avută astăzi cu directorul general, vă pot spune că în aceste zile, pe traseu circulă doar 5 autobuze electrice”, a anunţat Roxana Iliescu.

Consilierul local consideră că adevăratul motiv pentru care doar câteva dintre autobuzele noi circulă prin oraş este lipsa infratructurii.

Mai exact, Primăria nu a reuşit să construiască staţiile de încărcare de pe traseu, iar cele care există la sediul STPT sunt neconforme.

“Referitor la stațiile de încărcare, din 44 stații de încărcare lentă prevăzute la baza din Dâmboviței și 15 stații de încărcare rapidă prevăzute în oraș, avem o situație foarte delicată:

Singurele stații de încărcare sunt cele montate provizoriu (?!), în afara prevederilor Caietului de sarcini/Contract, la bază, respectiv 10 stații lente și o stație de încărcare rapidă.

Directorul general nu a putut sa-mi dea detalii referitoare la aceste stații, cert este faptul că au fost puse in funcțiune pe cheltuiala STPT, pe un amplasament provizoriu și fără îndeplinirea tuturor condițiilor la care municipiul s-a obligat”, mai spune Roxana Iliescu, care subliniază că instalarea staţiilor de încărcare trebuia făcută, conform Caietului de sarcini, înainte de sosirea autobuzelor.

E greu de spus când se va întâmpla acest lucru, în contextul în care nu a fost făcută nici măcar licitaţia pentru desemnarea firmei care să monteze staţiile.

În una din fotografiile de mai jos, unde vedeți bălăriile de un metru, municipiul ar fi trebuit deja sa fi pregătit platforma de beton, cu stațiile de încărcare și celelalte elemente prevăzute in proiect.

Proiectul aferent realizarii întregii infrastructuri privind stațiile de încărcare lentă şi rapidă, atât de la baza STPT cât și în locaţiile prestabilite din oraș, a fost blocat de administrația Fritz în anul 2021 pentru modificări. Deși încă din decembrie anul trecut au supus la vot documentația aferentă, nu au organizat licitația privind asigurarea infrastructurii nici până în zi de astăzi.

Nu în ultimul rând, cu atâta seriozitate tratează primarul transportul in comun, încât nu a fost in stare nici măcar sa recepționeze calitativ cele 29 de autobuze electrice deja livrate, ce sa mai vorbim de celelalte formalități precum înmatricularea lor…”, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.