Skip to main content

Roxana Iliescu face apel la primarul Dominic Fritz: Nu va mai împăunaţi cu munca altora şi încetați cu minciunile! Este nedemn ce faceţi și profund imoral!

Victoriile pe bandă rulantă, anunţate de primarul Timişoarei, în lupta cu mafia imobiliară sunt de fapt sentinţe date în procese care au început cu mult înainte de 2020.

O spune consilierul local Roxana Iliescu, avocat de profesie, care a analizat istoricul dosarelor pe care Fritz şi le asumă şi spune că totul este doar o campanie de imagine pe care primarul a început-o în contextul alegerilor de anul viitor.

Tocmai de aceea, Iliescu face apel la moralitatea primarului şi îi cere să prezinte realitatea şi nu poveşti trunchiate.

Asta în contextul în care Fritz i-a acuzat mereu pe predecesorii săi că nu au fost interesaţi să readucă în patrimoniul oraşului, clădirile luate abuziv de clanurile de rromi sau de alte persoane.

“Această rană deschisă a timișorenilor este acum exploatată electoral intr-un mod rușinos de primarul Fritz si acoliții lui! Mizând pe importanta subiectului si sensibilitatea timisorenilor cand aud numele Carpaci sau de interlopi si mafie imobiliara, useristii in frunte cu primarul mint de ingheata apele, in speranța castigarii de capital electoral! Minciuna si manipularile vizeaza doua aspecte: pe de-o parte asa zisul curaj al primarului si determinarea de neclintit ce au condus peste noapte la victorii impotriva clanurilor si a interlopilor si doi, pasivitatea vechii administratii Robu si complicitatea acestora cu infractorii. Rana timisorenilor NU poate fi insa inchisa prin minciuni si manipulari, cu lupte imaginare impotriva interlopilor si a clanurilor de romi, doar asa, la nivel declarativ pe fb si tiktok! Va mai dura timp bun pana cand aceasta rana se va inchide, daca se va inchide vreodată, si presupune o munca de durată, extrem de serioasa si sustinuta a juristilor din Primarie, dusa in instanta, nu pe retelele de socializare”, scrie Roxana Iliescu, pe facebook.

Consilierul local mai spune că sentinţele în astfel de procese rămân definitive după ani buni, timp în care autorităţile sunt legate de mâini.

Este şi cazul zecilor de dosare initiate de vechea administraţie, ale căror sentinţe au putut fi puse în aplicare abia în acest an.

“Realitate ce a permis actualei administratii sa faca ce era ELEMENTAR de facut, sa puna in aplicare acele sentinte: sa evacueze persoanele care ocupau nelegal imobilele respective (vila din Loga 52, ap. din Gh. Dragomir nr. 3), sa reinscrie dreptul de proprietate a municipiului ( parcare Bega), sa evacueze si sa execute persoane juridice in vederea recuperarii unor sume de bani reprezentând chirii, despăgubiri pentru lipsa de folosință (ștrandul Termal) sau sa oblige persoane fizice la plata de penalități pana la aducerea imobilului la starea inițială ( Casa Muhle). Mi se spune tot mai des, nu adevarul conteaza ci percepția oamenilor!

Stiu, pe un subiect atat de complex, este greu de demontat minciuni! Multe dosare, sentinte, demersuri juridice, care presupun studiu si timp bun pentru a le descifra! Pe asta mizeaza ei, ca nu avem timp si nici nu ne pricepem sa deslușim adevarul din spatele minciunilor si pe buna credinta a timisoreanului care ia de bun ce zice primarul.

Si daca totusi indraznesti sa le devoalezi impostura luandu-i la intrebari pe spete concrete si facand publice numarul de dosare si sentinte obtinute, ai incurcat-o! In secunda doi, esti facut una cu interlopii, ai interese obscure, nu vrei sa fie recuperat patrimoniul orasului si cate si mai cate bazaconii!”, a mai scris Roxana Iliescu.

Un exemplu de proces început pe vremea fostei administraţii şi câştigat definitiv în acest an, este apartamentul din Elisabetin, pe care Fritz se lăuda în urmă cu o lună, că l-a recuperat.

“Cazul de azi e un simbol al delăsării cu care a fost tratat patrimoniul Timișoarei timp de decenii. E inadmisibil să nu îți pese că în casa ta se locuiește ilegal. Azi, transmit un semnal limpede că vremurile alea au trecut. Suntem pe un drum care nu mai are cale de întors: refuz să las administrația să mai fie complice a acestor practici mafiote care au devalizat Timișoara”, anunţa Dominic Fritz, pe data de 8 noiembrie 2023.

Doar că lupta pentru recuperarea apartamentului respectiv a început de în 2016, iar sentinţa a rămas definitivă, cinci ani mai târziu. Şi, după încă doi ani, adică în septembrie 2023, a venit şi soluţia de executare silită.

Așadar, fac un apel la primarul Fritz: NU va mai împăunați cu munca altora, NU mai exploatati electoral acest subiect sensibil pentru timișoreni și încetați cu minciunile! Este nedemn ce faceți și profund imoral!

PS cred ca pe avocata Carmen Obarsanu care a mâncat bătaie de la Ileana Carpaci o bufnește rasul de cât de curajos e primarul… sau pe fostul prefect Draganescu, peste care au năvălit romii cu o sabie, amenintandu-l cu moartea, la fel”, a conchis Roxana Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]