Skip to main content

Rover şi Padel, vedetele celei de-a doua ediţii Climathon, organizate la Timişoara

Timişoara a găzduit cea de-a doua ediţia a Climathon, eveniment care s-a desfăşurat concomitent, în peste 120 de oraşe ale lumii.

Evenimentul s-a desfăşurat la Startup Hub în City Business Centre, de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș,  în calitate de partener al Programului CLIMATE KIC în România pentru perioada 2014-2020, împreună cu Asociația Banat IT.  

Tema dezbătută a  fost una interesantă și de mare actualitate „Assessing and dealing with climate footprint: from individual to city scale”.

CITEŞTE ŞI: Președintele CJT, Călin Dobra: S-ar putea să avem emoții cu Spitalul Regional, PNL ar putea bloca proiectul

Pe parcursul celor 24 de ore, participanții s-au putut familiariza cu  tematicile susținute de:

– Iosif Boroș – „Nearly zero energy school building, o soluție pentru îmbunătățirea amprentei climatice?;    

-Teodora Borghoff – „Climate Change Induced Disaster Risk Reduction”;

– arh. Dan Stoian – „Cum poate Casa Pasivă și Casa Zero-Energy să influenșeze amprenta de carbon”

CITEŞTE ŞI: Primarul executat de PNL, așteptat cu brațele deschise în PSD!

În urma sesiunilor de brainstorming, au rezultat două idei care au fost prezentate în fața juriului:

– Rover – un robot controlat care deține mai mulți senzori și care poate colecta date din zone cu acces limitat. Acesta poate fi un ajutor pentru persoanele aflate în dificultate sau în caz de incendiu, poate alarma autoritățile competente, poate semnala zone cu emisii periculoase sau care nu sunt propice pentru sănătate.

– Padel – o aplicație care va conduce la creșterea folosirii bicicletelor în detrimentul mașinilor, mai ales în zonele aglomerate din oraș. Sistemul poate folosi monede virtuale care în timp se pot transforma în monede reale prin aplicarea de reduceri la unele magazine, etc.

Cele două echipe au fost recompensate prin acordarea de premii (sistem de măsurare a calității aerului, brățări fitness) dar și prin oferirea de vouchere pentru promovare și pentru achiziționarea de materii prime necesare construirii echipamentelor.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.