Skip to main content

Președintele CJT, Călin Dobra: S-ar putea să avem emoții cu Spitalul Regional, PNL ar putea bloca proiectul

La Timișoara va fi construit un spital regional, însă deocamdată nu se știe când și unde.

Ieri, Guvernul României a aprobat Memorandumul pentru demararea construcției celor cinci spitale regionale, dintre care unul va fi la Timișoara.

Despre construcția unui spital regional în orașul de pe Bega se vorbește de multă vreme, însă până acum nu s-a întâmplat nimic. Social democrații promit însă, că Timișoara va beneficia de acest spital în cel mai scurt timp. 

A fost aprobat de către Guvernul PSD memorandumul pentru demararea construcțiilor celor cinci spitale regionale, dintre care unul va fi la Timișoara. S-a vorbit de mult timp de o astfel de investiție, s-au făcut acuzații legat de faptul că nu se demarează o astfel de investiție în regiune. Se va face apel către autoritățile locale de a veni în sprijin să susțină o astfel de investiție și vreau să vă asigur că din partea CJT, din partea grupului PSD din cadrul Consiliului Județean, că vom face toate demersurile pentru a susține un astfel de proiect în Timiș. Dar, din păcate s-ar putea să avem emoții pentru că am asistat din păcate din nou la un derapaj al primarului Timișoarei, Nicolae Robu, un derapaj care a avut loc la ultimul plen, unde din nou demonstrează că nu are niciun fel de noțiune despre ceea ce înseamnă dialog, înțelegere”, spune președintele CJT, Călin Dobra. 

Dobra se referă la faptul că liberalii au blocat două proiecte importante pentru județul Timiș, și anume ridicarea unei săli polivalente la Giroc, dar și construirea centrului de legume-fructe la Tomnatic.

Sabotajul înseamnă ceea ce a dat dânsul dispoziție în calitate de președinte al PNL Timiș să boicoteze fără niciun fel de argument cele două proiecte al CJT, și anume sala polivalentă și centrul de legume-fructe. Centrul de legume-fructe are la bază o strategie realizată de specialiști, dar ați văzut atitudinea grupului PNL, care cred că trebuie contestat vehement de către cetățenii județului Timiș. Totul s-a transformat într-o luptă politică, nicidecum de a veni și a susține administrația județeană pentru a realiza proiecte la nivelul județului Timiș”, mai spune Dobra.

Totuși, în ceea ce privește construirea unui spital regional la Timișoara nu se știu prea multe detalii în momentul de față. Asta pentru că în perioada următoare urmează să se stabilească locația și alte aspecte legate de proiect.

Nu pot să vă spun acum locația Spitalului regional până nu am de la Ministerul Sănătății o adresă în care ni se va solicita clar ce trebuie să punem la dispoziție. Legat de utilități, asta știm clar că trebuie să le asigurăm, dar e vorba de suprafață, de mai multe aspecte. CJT are foarte multe terenuri pe care le poate pune la dispoziție pentru realizarea acestei investiții”, a conchis Dobra.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.