Skip to main content

Rodica Aurelian a recunoscut că a măsluit 20 de concursuri de angajare în Primăria Timişoara! Ce au decis procurorii DNA?

După ce funcţionarele publice Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovet au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, în dosarul angajărilor trucate din Primăria Timişoara, acum şi fosta şefă a Resurselor Umane a făcut acelaşi lucru.

Rodica Aurelian le-a povestit procurorilor DNA care au instrumentat cazul, cum a favorizat 20 de candidaţi pentru a abţine diverse posturi în perioada 2018-2019, dar şi în decembrie 2015.

„În contextul menționat mai sus, inculpata Aurelian Rodica, în calitate de șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 20 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte. În lucrările respective răspunsurile corecte ar fi fost trecute atât de inculpată cât și de alte trei subordonate (două dintre ele au încheiat cu procurorii anticorupție câte un acord de recunoaștere a vinovăției).
Urmarea acestor demersuri ar fi fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile și ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care ar fi acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc”
, transmite DNA Timişoara.

În schimbul recunoaşterei faptelor, Aurelian a obţinut o condamnare la trei ani închisoare, cu suspendare.

Însă, pentru ca acordul să fie valabil, înţelegerea a fost trimisă spre validare, Tribunalului Timiş.

Rodica Aurelian este acuzată de instigare sub forma participației improprii la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată şi uz de fals, în formă continuată.


Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Compania Retim, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor săi informații referitoare la programul de lucru pentru data de 24 iunie – Sărbătoare legală „Rusalii”.
Primăria Timișoara anunță închiderea traficului rutier, în mai multe zone ale orașului, pentru continuarea lucrărilor de întreținere și reparare a  drumurilor, precum și a rețelelor de apă și canalizare.
Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajuta pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea […]