Skip to main content

Robu și Ciuhandu, achitați după 4 ani de procese! Judecătorii au respins acuzațiile DNA de abuz în serviciu, în cazul restituirii unor case naționalizate

A fi om!

A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.

Dosarul, al cărui prim termen a fost 19.11.2020, îi viza pe foștii primari Gheorghe Ciuhandu și Nicolae Robu, foștii viceprimari Traian Stoia și Dan Diaconu, fostul secretar al Primăriei, Ioan Cojocari, foștii directori de la Patrimoniu, Nicușor Miuț și Martin Staia, precum și două juriste din Primărie – Simona Vîrlea și Gabriela Iova.

Toți cei nouă inculpați au fost achitați de magistrați, deși procurorii DNA susțineau că au fost vândute ilegal 207 locuințe din oraș, iar prejudiciul era estimat la 40 de milioane de lei.

Cele mai multe dintre casele și apartamentele respective au fost înstrăinate pe vremea lui Ciuhandu,

În cazul lui Nicolae Robu, anchetatorii îi impută vânzarea a două apartamente, pe care fostul primar le-a catalogat de fiecare dată „maghernițe”, fiind în realitate, două anexe ale unei clădiri.

Sentința de astăzi nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

După o perioadă în care fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu s-a abținut să-și afișeze părerile despre administrația locală pe rețelele de socializare, mai ales că este și consilier personal al președintelui CJT, acum, revine în forță și lansează critici dure asupra fostului său oponent, Dominic Fritz.
Mai bine de o oră au dezbătut consilierii locali din Timișoara propunerea primarului Dominic Fritz, de a înființa o nouă societate care să se ocupe de curățenia orașului.
Pe 18 decembrie 2024, Municipiul Timișoara și Ministerul Energiei au semnat contractul pentru finanțarea proiectului „Retehnologizare a 13.439 de metri de traseu al rețelei de termoficare primară”, prin Fondul pentru Modernizare (FM) 2021-2030.
Un apel la 112 a mobilizat de urgență mai multe echipaje de intervenție pentru lichidarea unui incendiu extrem de violent care a cuprins o casă din vestul țării.
Angajații de la Maternitatea Odobescu din Timișoara au ieșit în stradă! Lor li s-au zeci de mămici dar și simpli timișoreni, care au pornit în marș spre Primărie, unde vor protesta până la ora 16.00.
Colterm anunță întreruperea apei calde și căldurii, mâine, la punctul termic 17A, din cauza unei defecțiuni apărute la rețeaua primară de termoficare.