Skip to main content

Robu, în lacrimi! Fostul primar nu a fost invitat la deschiderea TM2023! Cine a mai fost exclus de pe lista de invitați?

Peste doar câteva zile are loc deschiderea oficială a programului TM2023, la care sunt așteptate oficialități din 41 de țări și peste 15.000 de spectatori.

Însă, dintre aceștia va lipsi Nicolae Robu, deși mult râvnitul titlul de Capitală Europeană a Cuturii a fost câștigat chiar pe vremea când el era primar.

“Nu am fost invitat, pentru că bădărănismul și proasta creștere a acestor oameni întrec orice limite. Eu am asumat candidatura, primarul Ciuhandu a avut inițiativă creării Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii, în 2011. Eu sunt membru fondator. Am fost anunțat că se crează Asociația, în ideea unei candidaturi, la momentul potrivit și, din postura de atunci, a rector al Universității Politehnica Timișoara, am agreat să fiu membru fondator”, a declarat Nicolae Robu, la podcastul „Pe Corso”, transmis pe pagina lui de facebook.

CITEȘTE ȘI: Îți dorești o carieră militară? Vezi aici locurile de la instituțiile de învățământ de profil

Fostul primar nu este singurul lăsat pe dinafară de la evenimentul de deschidere a TM2023.

Nici Simona Neumann, cea care a coordonat întregul dosar de candidatură care a adus Timișoarei titlul de Capitală Europeană a Culturii nu este pe lista de invitați.

“Până în acest moment, nu am primit nicio invitație, dar cred că voi primi, pentru că așa este normal, având în vedere că din cei 10 ani de pregătire, eu am lucrat 9 ani. Oricum mă bucur că s–a ajuns în această etapă, care va aduce beneficii orașului”, a declarat pentru Sursa de Vest, Simona Neumann, fostul director al Asociației Capitală Culturală Europeană.

Dacă Simona Neumann încă mai speră că va fi invitată la evenimentul de deschidere, fostul primar nici nu vrea să mai audă despre o participare oficială.

Va merge la spectacolele din Piața Unirii, însă în calitate de simplu timișorean.

„Cine nu ar fi lansat o invitație, în situația dată? Mi s-a povestit că a fost o înverșunare: Nu! Robu și Simona Neumann nu au ce căuta la ceremonia de deschidere. Nu o să merg, ca să îi liniștesc, nici dacă primesc o sută de invitații. Eu voi fi alături de timișoreni, în stradă, în piață”, a mai spus Robu.

Fostul primar a fost compleșit de emoții, când și-a amintit cum a primit vestea că Timișoara a câștigat competiția în care mai erau București, Cluj-Napoca și Baia Mare.

Mai ales că la acea vreme, nimeni nu a crezut că titlul va ajunge la noi, Cluj-Napoca fiind favorita.

Nu o să uit niciodată trăirea pe care am simțit-o în sală, după ce primisem telefoane de la toată presa, în așteptarea comunicării rezultatului oficial. Mă întrebau: Ce ne puteți spune? Că Timișoara a pierdut și a câștigat Clujul? Eu răspundeam: Nu vă spun nimic acum, pentru că încă nu avem comunicat rezultatul oficial. Ce se discută pe coridoare, sau nu știu pe unde, nu vreau să comentez. Dar am intrat în sală, eu și echipa noastră, modești, ne-m așezat undeva în spate, cei care se credeau câștigători erau direct în față, cu pieptul scos. S-a creat un moment de suspans, nu o să uit niciodată, și când s-a anunțat Timișoara, am sărit în sus, ca la fotbal, când se dă gol. Puri și simplu am sărit de bucurie… a fost o fericire enormă”, a povestit fostul primar al Timișoarei, cu lacrimi în ochi. (vezi aici, reacția lui Robu, la minutul 17:09)

CITEȘTE ȘI: Revoltător! Un individ a infectat cu SIDA o tânără pe care apoi a obligat-o să se prostitueze

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.