Skip to main content

Robu, în lacrimi! Fostul primar nu a fost invitat la deschiderea TM2023! Cine a mai fost exclus de pe lista de invitați?

Peste doar câteva zile are loc deschiderea oficială a programului TM2023, la care sunt așteptate oficialități din 41 de țări și peste 15.000 de spectatori.

Însă, dintre aceștia va lipsi Nicolae Robu, deși mult râvnitul titlul de Capitală Europeană a Cuturii a fost câștigat chiar pe vremea când el era primar.

“Nu am fost invitat, pentru că bădărănismul și proasta creștere a acestor oameni întrec orice limite. Eu am asumat candidatura, primarul Ciuhandu a avut inițiativă creării Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii, în 2011. Eu sunt membru fondator. Am fost anunțat că se crează Asociația, în ideea unei candidaturi, la momentul potrivit și, din postura de atunci, a rector al Universității Politehnica Timișoara, am agreat să fiu membru fondator”, a declarat Nicolae Robu, la podcastul „Pe Corso”, transmis pe pagina lui de facebook.

CITEȘTE ȘI: Îți dorești o carieră militară? Vezi aici locurile de la instituțiile de învățământ de profil

Fostul primar nu este singurul lăsat pe dinafară de la evenimentul de deschidere a TM2023.

Nici Simona Neumann, cea care a coordonat întregul dosar de candidatură care a adus Timișoarei titlul de Capitală Europeană a Culturii nu este pe lista de invitați.

“Până în acest moment, nu am primit nicio invitație, dar cred că voi primi, pentru că așa este normal, având în vedere că din cei 10 ani de pregătire, eu am lucrat 9 ani. Oricum mă bucur că s–a ajuns în această etapă, care va aduce beneficii orașului”, a declarat pentru Sursa de Vest, Simona Neumann, fostul director al Asociației Capitală Culturală Europeană.

Dacă Simona Neumann încă mai speră că va fi invitată la evenimentul de deschidere, fostul primar nici nu vrea să mai audă despre o participare oficială.

Va merge la spectacolele din Piața Unirii, însă în calitate de simplu timișorean.

„Cine nu ar fi lansat o invitație, în situația dată? Mi s-a povestit că a fost o înverșunare: Nu! Robu și Simona Neumann nu au ce căuta la ceremonia de deschidere. Nu o să merg, ca să îi liniștesc, nici dacă primesc o sută de invitații. Eu voi fi alături de timișoreni, în stradă, în piață”, a mai spus Robu.

Fostul primar a fost compleșit de emoții, când și-a amintit cum a primit vestea că Timișoara a câștigat competiția în care mai erau București, Cluj-Napoca și Baia Mare.

Mai ales că la acea vreme, nimeni nu a crezut că titlul va ajunge la noi, Cluj-Napoca fiind favorita.

Nu o să uit niciodată trăirea pe care am simțit-o în sală, după ce primisem telefoane de la toată presa, în așteptarea comunicării rezultatului oficial. Mă întrebau: Ce ne puteți spune? Că Timișoara a pierdut și a câștigat Clujul? Eu răspundeam: Nu vă spun nimic acum, pentru că încă nu avem comunicat rezultatul oficial. Ce se discută pe coridoare, sau nu știu pe unde, nu vreau să comentez. Dar am intrat în sală, eu și echipa noastră, modești, ne-m așezat undeva în spate, cei care se credeau câștigători erau direct în față, cu pieptul scos. S-a creat un moment de suspans, nu o să uit niciodată, și când s-a anunțat Timișoara, am sărit în sus, ca la fotbal, când se dă gol. Puri și simplu am sărit de bucurie… a fost o fericire enormă”, a povestit fostul primar al Timișoarei, cu lacrimi în ochi. (vezi aici, reacția lui Robu, la minutul 17:09)

CITEȘTE ȘI: Revoltător! Un individ a infectat cu SIDA o tânără pe care apoi a obligat-o să se prostitueze

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.