Skip to main content

Revoltător! DSP refuză să facă testele pentru un suspect de coronavirus! Răspunsul halucinant al directorului

Bătaie de joc, la adresa a sute de oameni, care trăiesc de câteva zile, în teamă, după ce au intrat în contact cu un suspect de coronavirus.

Este vorba despre un bărbat de 77 de ani, din Ineu, judeţul Arad, are s-a întors recent din Israel, exact ca bărbatul din Bucureşti, care a infectat aproape 15 oameni, cu noul virus.

Pe data de 9 martie, omul a ajuns la Spitalul din Ineu, cu probleme respiratorii şi febră mare.

Le-a spus medicilor că se teme să nu aibă coronavirus, pentru că s-a întors din Israel şi, conform protocolului, medicii au informat DSP Arad.

CITEŞTE ŞI: Măsuri drastice la mall! Shopping City Timișoara va fi deschis doar 8 ore pe zi

Conducerea instituţiei a refuzat însă în mod repetat să îi facă testul, pe motiv că nu este pe lista suspecţilor.

Acum, starea bărbatului s-a agravat şi a fost trasferat de urgenţă la Spitalul Judeţean Arad, unde a fost diagnosticat cu pneumonie.

Asta nu exclude însă o infectare cu coronavirus, iar doctorii de aici au solicitat şi ei DSP, să îi facă testul pentru coronavirus.

S-au lovit însă tot de un refuz, la fel cum a păţit şi primarul din Ineu, unde s-a instaurat panica.

Mai ales că fiica bărbatului de 77 de ani a fost la o petrecere de 8 Martie, la care au participat 300 de persoane.

În plus, femeia este medic, la spitalul din Ineu, unde intră în contact cu alte zeci de persoane.

“Vin zilnic la mine, oamenii din oraş. Sunt panicaţi… nu mai vor să meargă la lucru, să iasă din case, iar asta influenţează şi viaţa economică a oraşului. E drept că domnul respectiv are de mai demult probleme de sănătate, însă am vrut să eliminăm orice suspciune. M-am implicat personal, am vorbit cu directorii de spitale, cu preşedintele CJT, cu directorul DSP… am primit răspuns negativ. Am înţeles că acel test costă 200 de eli, m-am oferit să îl plătesc eu. Nu vrea însă, sub nicio formă. Mi-a spus (Constantin Cătană, directorul DSP Arad) că nu este pe listă şi nu îi face niciun test”, a declarat Călin Abrudan, primarul oraşului Ineu.

CITEŞTE ŞI: Ultimul anunţ! Încă trei pacienţi cu coronavirus, la Timişoara

Contactat de presă, directorul DSP Arad a avut acelaşi răspuns halucinant: “Este cumva Israelul o zonă cu probleme şi nu ştiu eu?”.

În momentul în care i-a fost amintit cazul din Bucureşti, unde un bărbat recent întors din Tel Aviv a infectat aproape 15 oameni, Cătană a încheiat convorbirea sec: “Aţi spus că aveţi o întrebare. Asta e deja a doua. La revedere”.

Între timp, bărbatul din Ineu este în stare gravă, dar stabilă, la Spitalul Judeţean Arad.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.