Skip to main content

Alertă din cauza coronavirusului! Întrăm în scenariul 3! La Timişoara se pregăteşte eliberarea Spitalului de Boli Infecţioase

Numărul persoanelor confirmate cu coronavirus a crescut vertiginos în ultimele ore, în acest moment fiind deja 97 de pacienţi, la nivel naţional.

CITEŞTE ŞI: Revoltător! DSP refuză să facă testele pentru un suspect de coronavirus! Răspunsul halucinant al directorului

În judeţul Timiş, de aseară până în această dimineaţă, au fost confirmate 7 cazuri noi, după cum urmează

–  femeie, 40 ani, s-a întors din Italia

– femeie, 50 ani, s-a întors din Italia

– femeie, 33 ani, s-a întors din Italia

– bărbat, 32 ani, s-a întors din Italia, era deja internată la Victor Babeş

– femeie, 42 ani, s-a întors din italia

– femeie, 33 ani, s-a întors din Italia

– bărbat, 36 ani, s-a întors din Italia

Toate cele şase persoane care nu erau internate, au fost aduse la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, unde mai erau deja zece pacienţi cu coronavirus.

Lor li se adaugă alţi trei pacienţi din judeţul Caraş-Severin, ale căror teste au ieşit pozitive.

Este vorba despre două femei de 32, respectiv 27 de ani şi un bărbat de 55 de ani.

Astfel, în acest moment, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara sunt internate 19 persoane cu coronavirus, fiind pline deja, toate saloanele care au fost pregătite în acest sens.

Drept urmare, vor fi pregătite alte spaţii, prin mutarea pacienţilor internaţi pe diferite secţii, la alte spitale.

Măsuri similare sunt luate în calcul şi la Arad, unde vor fi mutaţi bolnavii de la Pneumologie şi TBC.

“În cazul epuizării capacităţii spitalului din Timişoara, se eliberează preventiv clădirea în care funcționează secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC. Aceasta poate oferi condiţiile medicale necesare pentru tratamentul eventualelor persoane infectate cu coronavirus. În acest moment, nu există persoane cu domiciliul în judeţul Arad care să fie diagnosticate cu coronavirus COVID-19. Pacienții de pe secțiile de Pneumologie vor fi transferați pe secțiile de medicină internă ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad iar pacienții din compartimentele TBC vor fi transferați la spitalele din Sebis și Lipova. Luni va avea loc dezinfecția saloanelor pentru a fi pregătite în cazul în care vor primi pacienți diagnosticati cu COVID-19, dacă aceştia nu vor mai putea fi trataţi de spitalul din Timişoara”, transmite Prefectura Arad.

CITEŞTE ŞI: Măsuri drastice la mall! Shopping City Timișoara va fi deschis doar 8 ore pe zi

Măsuri identice se pregătesc în toate oraşele ţării, asta în contextul în care numărul cazurilor confirmate a ajuns la 97.

În momentul în care se va depăşi cifra de 100, se intră în scenariul 3, care prevede, printre altele, ca spitalele de boli infecţioase să nu mai trateze decât cazuri de COVID 19.

De asemenea, se va face o triere strictă a pacienţilor, fiind  prioritizate cazurile din epidemie și amânate cele care nu sunt urgențe medicale.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.