Skip to main content

RETIM anunţă mutarea centrului de colectare gratuită din Calea Şagului la o nouă adresă!

Centrul de colectare gratuită a deşeurilor vegetale, voluminoase şi a deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări, din Calea Șagului se mută la o nouă adresă.

Centrul situat în parcarea de sub Podul din Calea Şagului a fost mutat în aceeși zonă, însă pe Calea Chişodei, Strada Mile Cărpenişan, nr 3 (Staţia de Sortare RETIM). 

Pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor de colectare gratuită a deşeurilor vegetale, voluminoase şi a deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări RETIM, împreună cu Primăria Timişoara, au decis relocarea centrului de la Podul din Calea Şagului la adresa  Calea Chişodei, Strada Mile Cărpenişan, nr 3. 

Mutarea containerelor şi a angajaţilor are loc începând cu data de 10 iunie.

Orarul de funcţionare rămâne neschimbat : Luni -Vineri 09.00 – 17.00,  Sâmbătă 08.00 – 16.00. 

Vă reamintim care sunt deşeurile acceptate şi condiţiile de predare a acestora la punctele de colectare RETIM: 

Cantitățile preluate în mod gratuit sunt:

• Deșeuri vegetale (iarbă, frunze, crengi) : 3 mc/persoană /lună

• Deșeuri voluminoase de uz casnic (mobilier, saltele) : 5 mc/ persoană/lună

• Deșeuri rezultate din construcții și demolări (moloz, tencuială, gresie): 1 mc/persoană/lună

Reguli de funcţionare centre:

1. Pentru a putea fi depuse la centre, crengile trebuie să fie tăiate la o dimensiune nu mai mare de 50 cm şi legate în mănunchi, iar frunzele şi iarba trebuie să fie depozitate în saci. 

2. Deşeurile voluminoase de uz casnic precum piesele de mobilier trebuie demontate sau dezasamblate.

3. Deşeurile din construcții provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară sau exterioară a acestora, trebuie depozitate în saci rezistenţi precum cei de rafie. Deșeurile din construcții care se pot depune exclud cele precum vopseluri, polistiren, poliuretan, vată minerală şi bazaltică, şindrilă bituminoasă etc. Acestea sunt deşeuri periculoase. Sacii care vor conține deșeurile menționate anterior nu vor fi primiți.

4. Pentru depunerea deșeurilor este necesară prezentarea unui document de identitate în vederea verificării cantităților maxime lunare permise. 

Reţeaua de centre de colectare gratuită prin aport voluntar

Pe teritoriul municipiului Timişoara sunt deschise în total patru puncte colectare a deşeurilor vegetale, voluminoase şi a deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări situate la următoarele adrese, cu următorul program: 

1. Calea Torontalului, nr. 94 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )

2. Calea Moșniței, nr. 2-4 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )

3. Str. Avram Imbroane, nr. 70 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )

4. Calea Chişodei, Str. Mile Cărpenişan, nr 3  ( L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00 )

Timișorenii care aruncă deșeuri în alte locuri decât cele menționate, riscă amenzi cuprinse între 3.000 lei și 6.000 lei pentru persoanele fizice și între 20.000 lei și 40.000 lei pentru persoanele juridice. Totodată aceștia au obligați să ridice deșeurile abandonate, să curețe terenul și să elimine deșeurile prin societăți specializate autorizate, suportând toate costurile pentru aceste activități. 

Pentru orice infomaţii legate de serviciile de salubrizare prestate de către RETIM, vă rugăm să folosiţi canalele de comunicare online – website www.retim.ro, email contact@retim.ro si pagina oficială de Facebook. De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

centru retim 2

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.