Skip to main content

Reglementări legislative în vigoare în domeniul protecției consumatorilor, dezbătute într-un nou seminar la CCIA Timiș

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, organizează seminarul de instruire pentru modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului, sub genericul: Protecția consumatorului. Schimbări legislative, ordine, măsuri și regulamente.

Seminarul se va desfășura în data de 13 iunie, de ora 10.00, la Centrul Regional de Afaceri all CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22, Sala Banat (etaj I),

În cadrul acestuia vor fi prezentate cele mai recente schimbări în legislația din domeniul protecției consumatorului și se va discuta despre modul în care mediul de afaceri a asimilat aceste schimbări, despre ce trebuie să știe agenții economici pentru a respecta reglementările în vigoare, respectiv: O.G. 21/92 privind protecția consumatorului, Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor, alte ordine specifice.

Protecția Consumatorului este esențială pentru asigurarea unei relații corecte între consumatori și operatorii economici, evitând încălcările drepturilor consumatorilor.

Prin intermediul reprezentaților CRPC Regiunea Vest Timis/CJPC Timiș, în urma controalelor efectuate, consumatorii sunt asigurați că produsele și serviciile puse pe piață sunt conforme cu standardele de calitate și siguranță.

– Câte acțiuni de control au fost derulate de CJPC Timiș în 2023? Dar până acum în 2024?

– În ce domenii de activitate sunt mai multe probleme?

– Din ce domeniu s-au primit cele mai multe sesizări?

– Când se aplică amenzile și care este cuantumul acestora?

Seminarul va fi susținut de specialiști din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș:

  • Comisar Șef Mihai Alin GUBANDRU
  • Comisar Raluca Loredana CODREANU
  • Comisar Daiana Sivola MĂRGĂRIT

Înscrierea se face online accesând: https://www.cciat.ro/formular/index.php?cdx=56h

Participarea este gratuită, pe bază de confirmare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.