Skip to main content

Unire prin sunet! Filarmonica Banatul adună lucrări din şapte ţări într-un Requiem pentru Revoluția din ’89

În data de 16 decembrie 2023, vom comemora 34 de ani de când Revoluția anticomunistă a început în orașul nostru și s-a răspândit în toată România.

Șapte țări din Europa Centrală și de Est au trecut, mai mult sau mai puțin violent, prin Revoluții în 1989, care le-au transformat din dictaturi comuniste în democrații.

Pentru acest eveniment, Filarmonica Banatul Timișoara a comisionat un Requiem colectiv în memoria victimelor comunismului și Revoluției din ’89. 

Fiecare parte a lucrării este scrisă de un compozitor dintr-una dintre aceste țări (Polonia, Cehia, Slovacia, Germania de Est, Ungaria, Bulgaria și România), ca semn al unui mesaj unitar împotriva tiraniei.

Inițiativa acestui frumos proiect îi aparține maestrului Gabriel Bebeșelea –  Dirijor în rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în 2023, cel care va dirija acest concert vocal-simfonic extraordinar.

Cei șapte compozitori și părțile din lucrare pe care le-au scris sunt:

ZYGMUNT KRAUZE (Polonia) – 𝐼𝑛𝑡𝑟𝑜𝑖𝑡𝑢𝑠

MARTIN SMOLKA (Cehia) – 𝑆𝑒𝑞𝑢𝑒𝑛𝑡𝑖𝑎

IRIS SZEGHY (Slovacia) – 𝑂𝑓𝑓𝑒𝑟𝑡𝑜𝑟𝑖𝑜

SVEN HELBIG (Germania de Est) – 𝑆𝑎𝑛𝑐𝑡𝑢𝑠

LÁSZLÓ TIHANYI (Ungaria) – 𝐴𝑔𝑛𝑢𝑠 𝐷𝑒𝑖

DOBRINKA TABAKOVA (Bulgaria) – 𝐶𝑜𝑚𝑚𝑢𝑛𝑖𝑜

DAN DEDIU (România) – 𝑅𝑒𝑠𝑝𝑜𝑛𝑠𝑜𝑟𝑖𝑢𝑚

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul, la casierie și pe myticket.ro: https://t.ly/man-k

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.