Skip to main content

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, ales președinte al forului decizional din cadrul alianței europene UNITA – Universitas Montium!

Alianța universitară europeană „UNITA – Universitas Montium” marchează trei ani de activitate, într-o ceremonie specială, desfășurată în Franța, la Chambery – sediul universității Savoie Mont Blanc, universitate fondatoare UNITA.

În cadrul ceremoniei aniversare, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, a preluat președinția forului decizional UNITA – Governance Board, pentru primul an din faza de consolidare a alianței (o etapă ce cuprinde intervalul 2023-2027), după ce președinția anuală a forului decizional a fost asigurată până la acest moment de către profesorul Philippe Galez, președintele Universității Savoie Mont Blanc.

Alianța europeană UNITA este formată din șase universități fondatoare partenere (Universidade de Beira Interior – Portugalia, Universidad de Zaragoza – Spania, Université de Pau et des Pays de l’Adour – Franța, Université Savoie Mont Blanc – Franța, Università degli studi di Torino – Italia, Universitatea de Vest din Timișoara, România), alături de care s-au aliniat și alte patru universităţi membre partenere (Università degli Studi di Brescia – Italia, Universidad Publica de Navarra – Spania, Universitatea Transilvania din Brașov – România, Instituto Politécnico da Guarda – Portugalia) și două universități partenere asociate (HES-SO Haute école spécialisée de Suisse occidentale – Elveția și Yuriy Fedkovych Chernivtsi National University – Ucraina).

Agenda bogată a întrunirii universitare internaționale UNITA din aceste zile cuprinde sesiuni de lucru în comisiile de specialitate, consacrate dezvoltării proiectelor din rețea, respectiv unor teme actuale precum finanțarea universitară, oportunitățile și provocările noului orizont de consolidare a alianței, sinergiile așteptate și mecanismele operaționale implicate de colaborarea în rețea.

Mi-am asumat astăzi, în cadrul reuniunii UNITA de la Chambery, preluarea președinției anuale a forului decizional UNITA – Governance Board, pentru primul an din faza de consolidare a alianței. Le mulțumesc pentru încredere celor cinci universități partenere fondatoare ale alianței europene din care face parte și UVT și sunt convins că acest prim an din perioada de consolidare va fi unul de importanță strategică pentru viitorul UNITA. Ne propunem să integrăm energiile din cele douăsprezece comunități universitare ce compun alianța acum în direcția creșterii dinamicii și identității noastre de rețea universitară europeană, în acord cu principiul care a stat la baza formării alianței, respectiv nevoia de a crește unitatea europeană, mai ales între comunități universitare din orașe de talie medie, care nu sunt capitale de țări, prin intercomprehensiune și schimburi multiculturale.”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.