Skip to main content

Reacţia lui Dominic Fritz, după închiderea centrului pentru oameni fără adăpost: Trebuia oare să-și facă prefectul ”norma”?

După ce echipa mixtă de control, constituită de prefectul de Timiş a decis închiderea temporară a adăpostului pentru oamenii străzii din zona Freidorf, edilul oraşului reacţionează.

Dominic Fritz recunoaşte că centrul respectiv nu oferă condiţii de lux, însă spune că nici nu este o locaţie insalubră, aşa cum a fost prezentată de prefectul judeţului, după verificări.

CITEŞTE ŞI: Banat Girls se reuneşte la mijlocul acestei săptămâni! Cine va lipsi de la primul antrenament?

Edilul consideră că decizia de suspendare temporară a actvităţii este menită să acopere un scandal mai mare.

„E halucinant cum acum guvernul, care nu a făcut absolut nimic pentru acești oameni, pretinde că îi ajută dându-i afară din propria lor casă. E o decizie birocratică de o cruzime rară, care nu are nicio legatură cu interesul și demnitatea oamenilor. Toți cei din centru mi-au spus clar că vor să trăiască acolo. E o decizie motivată doar de nevoia de a acoperi alt scandal. Aveau nevoie de un scandal la Timișoara. Trebuia oare să-și facă prefectul ”norma”, să închidă ceva?”, întreabă retoric, primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Edilul se declară revoltat faţă de atitudinea prefectului, care a anunţat închiderea centrului, mai ales că beneficiarii nu au un alt loc în care să fie cazaţi şi unde să primească mâncare.

Cât despre banii publici alocaţi din bugetul local Fundaţiei care administrează acest centru, Fritz spune că întreaga sumă este cheltuită în folosul beneficiarilor.

„Fundația Timișoara ‘89 este o fundație privată, prima fundație umanitară înființată după Revoluție și este condusă de scriitorul Petru Ilieșu care în 30 de ani nu a câștigat un leu din fundație. Mulți timișoreni au contribuit ca oamenii fără adăpost care ajung aici, oameni pentru care sistemul social de stat nu mai are soluții și care altfel ar trăi pe stradă, să aibă condiții decente. Mulți timișoreni au trecut pragul fundației pentru evenimentele culturale care se organizează acolo, în mijlocul oamenilor. Fundația 89 este un stâlp al solidarității timișorene, cunoscută, îndrăgită și susținută de oameni de toate culorile politice. Din bugetul de stat, în peste 30 ani NICIUN singur leu nu a ajuns la fundație. Totul s-a făcut și se face din sponsorizări și din subventiile primăriei, subvenții pe care le-am dublat anul acesta pentru a face față creșterilor de prețuri”, mai spune Fritz.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.