Război în Ucraina, ziua 41! Zelenski: În alte orașe au fost comise atrocități mai mari ca în Bucha

Sirenele care anunţă pericol de raid aerian au sunat din nou marţi dimineaţă, în mai toate regiunile din Ucraina, anunţă jurnaliştii de la The Kiev Independent.

Sirenele au fost activate în regiunile Cerkasî, Cernăuţi, Dnipro, Doneţk, Ivano-Frankivsk, Harkov, Hmelnîţkîi, Kirovohrad, Kiev, Liov, Nikolaiev, Odesa, Poltava, Rivne, Sumî, Ternopil, Vinnîţea, Volîn, Transcarpatia, Zaporojie, Jîtomîr şi în Kiev.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat luni orașul Bucha, discutând cu locuitorii și acuzând Rusia de genocid. El a susținut că 300 de civili au fost „uciși și torturați” și a promis că va aduce în fața justiției pe toți soldații ruși care au participat la atrocități.

Totusi autoritățile ucrainene spun că amploarea atrocităților din orațul Berdyanka din regiunea Kiev ar putea fi mai mare decât în Bucha, crimele descoperite acolo putând fi doar vârful icebergului din punct de vedere al crimelor contra civililor comise de trupele de invazie ruse.

Mai multe bombardamente au atins, în noaptea de luni spre marţi, Kramatorskul, un oraş mare aflat sub controlul forţelor ucrainene, în estul Ucranei. A fost distrusă o şcoală din centrul oraşului, situată lângă un sediu al poliţiei. Şcoala era goală la momentul atacului. Geamuri din zonă au fost spulberate de suflul exploziei, însă nu s-au raportat victime în cartier.

Totuşi, vicepremierul ucrainean Irina Vereshchuk a declarat că 3.376 de persoane, majoritatea din Mariupol, Berdiansk şi regiunea Zaporojie, au fost evacuate în siguranţă.

Cu toate acestea, un convoi de refugiaţi de la Mariupol a fost blocat de forţele ruseşti pe o rută convenită.

Între timp, rușii își regrupează trupele și își concentrează eforturile pentru pregătirea unei operațiuni ofensive în estul statului, se arată în raportul de dimineață al Statului Major ucrainean.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.