Raportul UVT: Laura Codruța Kövesi NU a plagiat

Comisia de Etică și Deontologie Profesională din Universitatea de Vest din Timișoara a dat un verdict în ceea ce privește  suspiciunile de plagiat în cazul Codruței Kövesi.

Conform specialiștilor din UVT, în lucrarea de doctorat a șefei DNA există 564 de rânduri similare cu pasaje din alte lucrări de specialitate, însă nu se consideră că lucrarea este un plagiat.
 
Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT a consultat toate documentele puse la dispoziție de către cei ce au acuzat-o pe șefa DNA de plagiat și a ajuns la o concluzie. Aceea că gradul de similaritate al lucrării Codruței Koveși cu alte texte este de doar 4,9%.
 
„Având în vedere că teza de doctorat suspusă analizei are 11.512 rânduri, cele 564 de rânduri, găsite ca fiind similare în raport cu sesizarea înregistrată la UEFISCDI nr. 2567/13.10.2016 cu alte surse, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 %. (…) Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT concluzionează că sesizarea este nefondată pentru 4141 de rânduri din cele 4705 rânduri sesizate și parțial fondată pentru restul”, se arată în raportul prezentat de UVT.
 
Menționăm, încă o dată că verificarea tezei de doctorat a fost făcută de Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT. Instituția de învățământ nu a întrunit condițiile pentru a forma o comisie de specialiști în domeniul dreptului penal.
 
Laura Codruța Kövesi și-a susținut teza de doctorat, coordonată de  . univ. dr. Viorel Pașca, la UVT în anul 2011.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.