Skip to main content

VIDEO Protest al studenţilor la Timişoara! Sunt nemulţumiţi de modificările aduse la Legea Educației

Sute de studenţi din întreaga ţară protestează la Timişoara! Tinerii sunt nemulţumiţi că nu au fost consulaţi cu privire la noile modificări aduse Legii Educaţiei în ceea ce priveşte învăţământul superior.

Studenții cer, printre altele, o mai bună reprezentativitate în alegerea rectorului, investiții și facilități suplimentare de transport.

Mai exact ei vor ca părerea lor să conteze într-un procent de 25% în ceea ce priveşte alegera rectorului şi nu 5% cum prevăd noile modificări, pentru că astfel nevoile şi priorităţile studenţilor n-ar mai fi luate în calcul.

Totodată ei sunt nemulţumiţi că mandatele rectorilor vor fi nelimilitate şi fiecare universitate în parte poate stabili care este această limită.

Astfel, studenţi din întreaga ţară s-au adunat la Timişoara pentru a dezbate aceste modificări. Pentru a-şi face auzite nemulţumirile, tinerii au organizat un marş pe străzile oraşului şi un protest.

Studenții s-au adunat la Biblioteca Politehnicii, de unde au plecat „înarmaţi” cu pancarte, în marș spre centru, timp în care au şi scandat mai multe lozinci.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Compania Retim, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor săi informații referitoare la programul de lucru pentru data de 24 iunie – Sărbătoare legală „Rusalii”.
Primăria Timișoara anunță închiderea traficului rutier, în mai multe zone ale orașului, pentru continuarea lucrărilor de întreținere și reparare a  drumurilor, precum și a rețelelor de apă și canalizare.
Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajuta pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea […]