VIDEO Protest al studenţilor la Timişoara! Sunt nemulţumiţi de modificările aduse la Legea Educației

Sute de studenţi din întreaga ţară protestează la Timişoara! Tinerii sunt nemulţumiţi că nu au fost consulaţi cu privire la noile modificări aduse Legii Educaţiei în ceea ce priveşte învăţământul superior.

Studenții cer, printre altele, o mai bună reprezentativitate în alegerea rectorului, investiții și facilități suplimentare de transport.

Mai exact ei vor ca părerea lor să conteze într-un procent de 25% în ceea ce priveşte alegera rectorului şi nu 5% cum prevăd noile modificări, pentru că astfel nevoile şi priorităţile studenţilor n-ar mai fi luate în calcul.

Totodată ei sunt nemulţumiţi că mandatele rectorilor vor fi nelimilitate şi fiecare universitate în parte poate stabili care este această limită.

Astfel, studenţi din întreaga ţară s-au adunat la Timişoara pentru a dezbate aceste modificări. Pentru a-şi face auzite nemulţumirile, tinerii au organizat un marş pe străzile oraşului şi un protest.

Studenții s-au adunat la Biblioteca Politehnicii, de unde au plecat „înarmaţi” cu pancarte, în marș spre centru, timp în care au şi scandat mai multe lozinci.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.