VIDEO Protest al studenţilor la Timişoara! Sunt nemulţumiţi de modificările aduse la Legea Educației

Sute de studenţi din întreaga ţară protestează la Timişoara! Tinerii sunt nemulţumiţi că nu au fost consulaţi cu privire la noile modificări aduse Legii Educaţiei în ceea ce priveşte învăţământul superior.

Studenții cer, printre altele, o mai bună reprezentativitate în alegerea rectorului, investiții și facilități suplimentare de transport.

Mai exact ei vor ca părerea lor să conteze într-un procent de 25% în ceea ce priveşte alegera rectorului şi nu 5% cum prevăd noile modificări, pentru că astfel nevoile şi priorităţile studenţilor n-ar mai fi luate în calcul.

Totodată ei sunt nemulţumiţi că mandatele rectorilor vor fi nelimilitate şi fiecare universitate în parte poate stabili care este această limită.

Astfel, studenţi din întreaga ţară s-au adunat la Timişoara pentru a dezbate aceste modificări. Pentru a-şi face auzite nemulţumirile, tinerii au organizat un marş pe străzile oraşului şi un protest.

Studenții s-au adunat la Biblioteca Politehnicii, de unde au plecat „înarmaţi” cu pancarte, în marș spre centru, timp în care au şi scandat mai multe lozinci.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.