Program medical unic în România! Cum poate fi prevenit accidentul vascular cerebral?

| Alex Horvath | | Lasă un comentariu

Fundația “CardioPrevent” din Timișoara atrage atenția că tot mai multe persoane din România suferă accidente vasculare-cerebrale.

CITEȘTE ȘI: Se întorc ninsorile! Banatul, acoperit de zăpadă

Astfel, CardioPrevent cu sprijinul farmaciilor Farmado și al companiei Pfizer lansează de mâine proiectul STOP AVC.

Proiectul își propune să aducă în atenția timișorenilor factorii de risc, care duc încet, dar sigur spre un atac cerebral vascular.

Unul din cel mai întâlnit simptom este fibrilația artială, care presupune modificări ale ritmului normal al inimii.

Descoperită la timp fibrația artială poate fi controlată și tratată cu ajutorul unui stil  de viață echilibrat și al unui tratament adecvat.

Începând de mâine timișorenii peste 55 de ani, care au rețete pentru boli cardiace și trec pragul farmaciilor Farmado pot beneficia de o examinare gratuită cu un aparat performant, pentru a afla dacă prezintă un risc mărit de atac vascular cerebral.

CITEȘTE ȘI: Ocolul Silvic Lugoj, călcat de mascați. Două persoane au fost duse la audieri

Președintele Fundației ,,CardioPrevent”, Dan Gaiță declară că starea de sănătate a unei comunități tine o treime de sistemul medical și două treimi de  cât de mult vrea populația zonei să investească în sănătate.

„Bolile cardio-vasculare sunt principala problemă de sănătate. Credem că nu ne afectează pe noi însă ne putem trezi oricând cu surprize. Asta are un impact devastator pentru pacient și familie.Partea cea mai bună este că ele sunt prevenibile”, a declarat, președintele ,,CardioPrevent”, Dan Gaiță. 

Programul se adresează persoanelor de peste 55 de ani cu boli cardiovasculare și tututor celor de peste 65 de ani, indiferent de afecțiunile de care suferă.

Obiectivele medicale ale campaniei sunt: depistarea fibrației artiale în rândul populației cu risc, reducerea numărului de accidente vasculare cerebrale, precum și creșterea duratei și calității vieții pacienților cu fibrilație artială.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.