Skip to main content

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Este şi cazul celor din Pro România care, la nivelul judeţului Timiş are un protocol cu PSD.

Doar că unii dintre membri îşi doresc să schimbe stânga eşichierului politic cu zona de dreapta, aşa că se îndreaptă spre PNL.

CITEŞTE ŞI: Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Astăzi, preşedintele liberalilor din Timiş, Alin Nica, a anunţat transferul primarului din Otelec, Silvia Fechete şi a consilierului judeţean Cornelia Elena Micicoi.

“Această întărire a Partidului Naţional Liberal Timiş vine ca întărire a strategiei noastre de a veni cu cele mai bune candidaturi şi cele mai bune oferte electorale pentru cetăţeni, pentru a întări comunităţile locale şi pentru a arăta că PNL este locul în care performanţa administrativă şi viziunea politică sunt criterii pe care noi punem mare preţ. Porţile PNL sunt deschise pentru toţi cei care vor să facă performanţă în administraţie şi să urmeze în mod onest o carieră policită în interesul cetăţeanului. PNL va avea de dus, anul viitor, o luptă acerbă pentru câştigăarea încrederii cetăţenilor, cu celelalte forţe politice, la cele cinci tururi de alegeri. Sunt convins că alături de colegii mei, vom avea forţa să fim, din nou,  partidul numărul 1 din judeţul Timiş, partidul care se ocupă de rezolvarea problemelor cetăţenilor cu competenţă şi professionalism, fără circ, fără scandal, fără alte combinaţii sau înţelegeri pe sub masă, cum am văzut că este cazul la competitorii noştri politici. Ştim că vom fi ţinte predilecte ale atacurilor lor, dar suntem pregătiţi să facem faţă acestei lupte, iar ţinta noastră este câştigarea tuturor alegerilor care vor veni anul viitor”, a spus Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, care susţine că nu le-a promis nimic celor două doamne.

Atât Silvia Fechete cât şi Cornelia Micicoi susţin că au făcut pasul spre liberali de „dragul cetăţenilor” şi a politicii de dreapta.

Şi, tot de dragul cetăţenilor, niciuna nu renunţă la manadele pe care le-au câştigat cu sprijinul Pro România.

Şi asta deşi, conform legii, traseismul politic se penalizează, în cazul aleşilor locali, cu pierderea calităţii de consilier sau primar.

Cele două spun că ele nu pot fi considerate traseiste politic, pentru că au părăsit un partid care este cu un picior în groapă şi oricum nu au semnat încă adeziunea la PNL.

“Cred că toată lumea se întreabă de ce PNL. Este cât se poate de clar că proectul Pro România este pe sfârşite si, după dicuţiile pe care le-am avut cu colegii din spatele meu, pentru că nu am venit cu mâna goala, am decis că cea mai bună direcţie astăzi este PNL Timiş. Deoarece cu toţii cunoaştem munca domnul preşedinte Alin Nica, cel care în patru mandate de primar a făcut o treabă execelentă şi, sprijinind această echipă, vom face o treabă bună, în continuare”, a spus Silvia Fechete, primarul comunei Otelec.

“Astăzi, sunt ca în basmele copilăriei: un ochi plânge şi unul râde. Unul plânge doar pentru că regret că noi nu am  putut face mai mult, că forţele noastre nu au fost suficient de mari pentru a duce mai departe proiectul şi să ne atingem obiectivele. Dar, celalalt râde, pentru că reuşim să găsim, în cel mai mare partid din Timiş, valori şi principii comune, deschidere, profesionalism, dorinţă de dezvoltare, lucruri care sunt valori commune cu noi”, e explicat Cornelia Micicoi, consilier judeţean.

Şi chiar dacă, amândouă susţin că au făcut pasul spre PNL din convingere şi nu au cerut nimic în schimb, cel puţin în cazul Corneliei Micicoi există informaţii contrare.

Se pare că Alin Nica i-ar fi promis un loc eligibil pe lista de consilieri judeţeni în 2024, pentru că are nevoie de votul ei în actualul mandat.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.