Skip to main content

Primul PSD-ist din Timiș, care își anunță intenția de a candida la alegerile din decembrie! Adrian Cionca vrea un loc în Parlamentul României

În timp ce PSD Timiș nu are desemnați nici măcar candidații la alegerile locale, care bat la ușă, unii dintre membrii organizației își pregătesc deja terenul pentru alegerile din luna decembrie.

Printre ei se numără și Adrian Cionca, prim- vicepreședinte al filialei județene, care își dorește un mandat de parlamentar.

Cionca și-a mai încercat norocul și în 2020, atunci când a candidat pentru Camera Deputaților, fiind al treilea pe listă, după Sorin Grindeanu și Alfred Simonis.

Cu un scor de 15,6%, PSD Timiș a obținut atunci doar două mandate de deputat.

Acum, social democrații speră la un rezultat mult mai bun, iar Adrian Cionca se așteaptă ca, de această dată, să prindă un loc în Parlamentul României.

Adrian Cionca este un tânăr bănățean în vârstă de 35 de ani, născut într-o familie obișnuită. El este al treilea copil al părinților săi, având două surori mai mari. Spiritul său antreprenorial a fost evident încă din copilărie. Pasiunea pentru vânzare a apărut încă de la o vârstă fragedă.

Adrian a început să vândă diverse produse, precum cireșe sau chiar telefoane mobile. În acele vremuri, opțiunile de achiziționare a unui telefon mobil erau limitate. Adrian Cionca a găsit o oportunitate în comercializarea acestora prin intermediul publicațiilor de specialitate, cum ar fi „Publitim”.

„Părinții m-au învățat că prioritatea principală este să-mi completez studiile și apoi să mă concentrez pe construirea unei cariere solide”. Astfel, Adrian a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). Ulterior, a eșuat la examenul de admitere în barou. Dar a realizat că acest insucces l-a transformat în omul de afaceri Adrian Cionca.

Familia și politica

„Sunt binecuvântat cu o soție extraordinară, iar noi doi celebrăm 12 ani de căsnicie în acest an. Avem trei copii minunați. În afară de calitățile lor evidente, observăm în ei spirit de lider și dorință de a sluji semenii.” În mod intenționat, Adrian încorporează în viața lor principii și valori ale leadership-ului și ale slujirii față de ceilalți. „Copiii trebuie să fie conștienți de impactul pe care îl pot avea în comunitatea lor și în lume.”

Adrian Cionca a ales să intre în politică dintr-un motiv simplu. Observa prea puțini oameni care au făcut ceva semnificativ în viața lor și care se implică în acest domeniu. A observat că mulți preferă să comenteze din margine, să critice și să pună etichete, în loc să acționeze. A simțit nevoia să ofere o alternativă și să demonstreze că poate aduce contribuții valoroase și în sfera politică.

Politica și PSD

Adrian Cionca a considerat că experiența în afaceri îi oferă o perspectivă și poate aduce o schimbare pozitivă în politică. Decizia lui a fost întărită și de sprijinul și înțelegerea soției, care i-a promis că-l va susține. A constatat că modul de operare din lumea afacerilor este complet diferit de cel din politică. Adrian Cionca este hotărât să se adapteze și să se reinventeze în această nouă sferă.

De ce PSD? „Aceasta este o întrebare pe care mulți și-au pus-o atunci când am ales să mă implic în acest partid. Comunitatea neoprotestantă din care fac parte este tradițional orientată spre dreapta. Dar experiențele mele anterioare m-au condus către această alegere. PSD a fost partidul care a demonstrat un angajament real și a oferit sprijin concret atunci când am avut nevoie. Dacă cineva de la PSD îmi spunea că va face ceva, puteam avea încredere că aceasta va fi și realizată.”

PSD și comunitatea

Alegerea lui Adrian de a se implica în PSD a fost influențată și de echipa pe care a întâlnit-o. A descoperit o echipă tânără, formată din oameni educați, cu studii superioare și cu un spirit antreprenorial puternic. Acești oameni sunt concentrați pe onorarea generației anterioare. Și pe construirea unui viitor mai bun pentru toți cetățenii, indiferent de poziția lor în societate.

Adrian Cionca are o viziune amplă în ceea ce privește contribuția sa la comunitate. În primul rând, își dorește să promoveze echitatea și respectul față de persoanele în vârstă. Vrea să se asigure că acestea beneficiază de servicii de îngrijire adecvate, corecte, nu neapărat luxoase, ci cu adevărat utile.

De asemenea, una dintre prioritățile sale este dezvoltarea infrastructurii sportive și culturale din Timișoara. Își propune să obțină finanțare pentru demolarea și reconstruirea stadionului Dan Păltinișanu la cele mai înalte standarde. Dorește ca Timișoara să aibă un stadion așa cum merită, cu un număr semnificativ de locuri.

Ce vede greșit în politica actuală?

„Există multe aspecte pe care le consider greșite în politica actuală. În primul rând, observ că mulți oameni ajung în funcții de conducere în instituțiile deconcentrate. Au impresia că aceste instituții le aparțin, gestionându-le ca pe propriul lor cod numeric personal. De asemenea, remarc că există persoane care ocupă poziții pentru care sunt incompetente. Iar lipsa lor de abilități este evidentă, însă refuză să recunoască acest lucru.”

În plus, este dezamăgit să vadă că există oameni care nu sunt educați corespunzător. Oameni care se implică în politică doar pentru a obține beneficii personale sau pentru a face combinații în interesul lor.

„Este inacceptabil să observ că unii politicieni folosesc discursuri extremiste sau practici care alimentează frustrarea maselor. Fără să ofere soluții constructive. Este ușor să stârnești discordie și să acuzi. Însă este mult mai dificil să construiești și să găsești soluții pentru problemele reale ale societății.”

Viitorul politic al lui Adrian Cionca

„Dacă va fi voia lui Dumnezeu, sunt deschis să-mi dedic energia și timpul pentru a servi în Parlament. Sau în orice altă poziție în care partidul consideră că pot aduce valoare comunității prin experiența și cunoștințele mele. Este o dorință profundă să pun în aplicare abilitățile și înțelepciunea dobândite în decursul anilor. Doresc să fac acest lucru în beneficiul celor din jur și al societății în ansamblu. Sunt pregătit să mă implic activ și să aduc contribuții semnificative în orice rol sau responsabilitate mi-ar fi încredințată. Vreau să mă încredințez înțelepciunii și voinței divine pentru orientarea și succesul meu.”

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.