Skip to main content

Primii proprietari de clădiri istorice reabilitate, scutiți de la plata impozitului timp de 5 ani! Se mai pot depune cereri până în 31 martie

Primăria Timișoara a aprobat primele dosare de scutire la plata impozitului pentru proprietarii care au finalizat anul trecut reabilitarea clădirilor istorice în care locuiesc.

Este vorba despre proprietarii de pe strada Eugeniu de Savoya nr. 11 și din Piața Petru Rareș nr. 1.

Municipalitatea acordă scutiri la plata impozitului pe clădirile istorice proprietarilor care și-au renovat imobilul în anul precedent.

Astfel, proprietarii care anul trecut și-au renovat clădirile în care locuiesc mai pot solicita această facilitate până pe 31 martie. Cererea de scutire se depune la Registratura din cadrul Primăriei Timișoara (fizic, la cam. 12 C. D. Loga nr. 1 sau online la primariatm@primariatm.ro), împreună cu documentația completă. 

Facilitatea se aplică pe o perioadă de 5 ani consecutivi, începând cu data de 1 ianuarie a anului fiscal următor celui în care a fost efectuată recepția la terminarea lucrărilor. 

Potențialii beneficiari sunt cei cu imobilele proaspăt reabilitate, conform prevederilor Legii nr. 153/2011, privind măsurile de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor. Este necesar ca lucrările să fi fost recepționate până cel târziu la data de 31 decembrie a anului precedent. Scutirea se menține în cazul soțului supraviețuitor și în cazul moștenitorilor legali. În cazul înstrăinării clădirii, scutirea de impozit nu se aplică noului proprietar al acesteia”, transmite municipalitatea.

De menționat faptul că este suficient un singur exemplar de documente pentru fiecare clădire pentru care se solicită scutire la plata impozitului, adică nu se solicită câte un exemplar pentru fiecare proprietar în parte, în cazul imobilelor cu mai mulți proprietari.

Pentru informații și clarificări, vă puteți adresa Compartimentului Reabilitare Cartiere Istorice, de pe Ștefan cel Mare, nr. 2 (Piața Traian), la telefon 0752.224.171/0374.555.160, marți și joi, în intervalul orar 10:00 – 16:00  sau prin e-mail, la reabilitare.monumente@primariatm.ro

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.