Skip to main content

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Fedor Maşniţa, preşedintele filialei judeţene a PMP, se delimitează de acţiunile edilului şi îi cere demisia.

Asta în contextul în care, în ultima vreme, Săcălazul a ajuns în atenţia opiniei publice exclusiv cu lucruri negative: este singura comună din judeţ care a funcţionat jumătate de an fără buget, oamenii au rămas fără energie electrică şi apă la robinete, pentru că primarul nu a plătit facturile, iar angajaţii reclamă că edilul face concedieri abuzive.

CITEŞTE ŞI: Se oprește apa, zi de zi, timp de o săptămână, într-o localitate din Timiș! Aquatim lucrează la rețeaua de distribuție

De politica autoritară a lui Nicu Viorel nu au scăpat nici consilierii locali care i s-au opus primarului şi care au fost excluşi pe bandă rulantă, însă repuşi în funcţie de Prefectură.

“Dincolo de faptul că tot mai mulţi cetăţeni din Săcălaz ne semnalează că domnul primar nu face absolut nimic pentru comunitate, decât să genereze scandaluri, comite şi abuzuri grave. Dă afară orice angajat care nu îi face jocurile, iar mai nou, exclude consilierii locali, după bunul plac. Caracterul abuziv al acestor demersuri a fost demonstrat de sentinţele judecătorilor, care le-au dat dreptate funcţionarilor daţi afară de Viorel Nicu, dar şi deciziile Prefecturii judeţului Timiş, prin care au fost anulate excluderile consilierilor locali”, a declarat Fedor Maşniţa, preşedintele PMP Timiş.

Liderul organizaţiei judeţene a PMP mai spune că acţiunile primarului din Săcălaz sunt o dovadă clară a dispreţului cu care îi tratează pe toţi  cei cei care au alte opinii şi nu fac altceva decât să submineze democrația locală și să compromită imaginea partidului.

În plus, Viorel Nicu este implicat într-o anchetă demarată de Direcția Națională Anticorupție (DNA), ceea ce aduce grave prejudicii Partidului Mişcarea Populară.

“În calitate de preşedinte al PMP Timiş, îi solicit domnului Viorel Nicu să îşi prezinte demisia din partid şi să îşi asume responsabilitatea pentru acțiunile sale. Nu putem tolera niciun fel de comportament abuziv și niciun prejudiciu adus imaginii și integrității partidului nostru. PMP Timiș rămâne un partid dedicat valorilor democrației, integrității și bunăstării comunității. Vom continua să luptăm pentru principiile noastre și pentru o guvernare transparentă și responsabilă la nivel local și național”, a mai declarat Fedor Maşniţa, care punctează şi alte motive pentru care Viorel Nicu ar trebui să îşi prezinte de urgenţă demisia din partid:

–  a dezbinat grupul PMP din Consiliul Local  Săcălaz, pierzând majoritatea,

– a fost incapabil să poarte negocieri cu partidele politice, motiv pentru care bugetul comunei Săcălaz a fost votat abia la mijlocul anului,

– a intrat în conflict cu preşedintele filialei locale Dumitru Boboi, îndepărtându-se astfel de politica şi linia partidului,

– s-a îndepărtat de programul partidului şi de promisiunile asumate în campania electorală din 2020,

– a promovat ideea de nepotism, angajându-şi rudele în Primărie.

CITEŞTE ŞI: Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.