Skip to main content

Primarul din Dumbrăviţa, pe mâna procurorilor DNA, după ce a tăinut o infracţiune gravă, comisă în instituţia pe care o păstoreşte

Primarul comunei Dumbrăvița s-a ales cu o plângere penală după ce s-a autodenunțat în spațiul public că a fost martorul unei infracțiuni.

Acesta spune că la scurt timp după preluarea mandatului de primar a surprins în Biroul de Urbanism un mare samsar imobiliar care își redacta singur Autorizațiile de Construcție în timp ce angajații eru afara la țigară.

La scurt timp de la preluarea mandatului de primar, am avut un șoc: venind dintr-un mediu privat performant, m-am lovit de prăpastia dintre el și modul de lucru la stat. Am găsit un mare samsar imobiliar care își redacta autorizațiile în biroul Urbanism, stând singur la un computer, în timp ce toți angajații acestui compartiment erau în curte, în pauza de țigară”, spunea primarul comunei Dumbrăviţa, în urmă cu două luni, pe pagina lui de facebook.

Surprinzător este faptul că Horia Bugarin, nu a anunțat organele competente și nici nu spune ce s-a întâmplat cu autorizațiile respective.

Ba mai mult, întrebat public de către consilierul local Alina Sperlea cine este marele samsar imobiliar, autor al acestei infracțiuni, primarul a refuzat categoric să-i facă public numele.

Din acest motiv, Alina Sperlea a decis să facă plângere la DNA împotriva lui Horia Bugarin, pe care îl acuză de tăinuire.

“Domnul primar Horia Bugarin protejează, fără îndoială, un infractor. Ba mai mult, refuzul dumnealui de a-l denunța, îl face complice. M-am întrebat și eu de ce a spus această poveste acum şi fără a da numele samsarului pe care l-a surprins că îşi redacta autorizaţiile. Este curios că a omis să spună şi ce s-a întâmplat mai departe cu acele autorizații şi, culmea coincidenței este că infracțiunea s-a petrecut în primul an de mandat al domniei sale, adică, exact în anul în care domnul primar şi-a deschis firma de imobiliare C.H.G – ESTTATE INVESTMENTS SRL împreună cu soția sa Gabriela Bugarin și consilierul său personal domnul Cosmin Dan. Dacă domnia sa a refuzat să dea toate aceste explicații public îl voi forța să facă acest lucru în fața procurorilor DNA. Nu spunea domnia sa în campania electorală că își dorește o Românie fără hoție? Păi ce facem acum? Prinde hoțul și îi acodă protecție?„, întreabă retoric, Alina Sperlea.

Avocatul Florin Kovacs spune că infracțiunea comisă de Horia Bugarin este gravă și face obiectul unei cercetări penale.

„Legea este foarte clară și prevede că orice conducător al unei autorități publice care ia cunoștință de săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul său și omite să sesizeze imediat organele de urmărire penală, se expune pedepsei. Mai exact este vorba de uzurpare de calități oficiale și omisiunea de a sesiza organele judiciare. Nu pot înțeleg de ce domnul Bugarin a tăcut atâta vreme, dar cu siguranță vom afla în curând”, a declarat Florin Kovacs la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.