Skip to main content

Primăria Timișoara, bună de plată! Riscă să dea înapoi, către Ministerul Culturii, 40 de milioane de lei pentru TM 2023!

Primăria Timișoara riscă să dea înapoi către Ministerul Culturii peste 40 de milioane de lei.

Asta în urma unei modificări făcute la Ordonanța de Urgență privind Capitala Europeană a Culturii, votată de Guvern în ultima ședință.

La intrarea în vigoare a Ordonanței Guvernului, anul trecut, Ministerul Culturii a insistat pe două condiții pentru a susține financiar investițiile în infrastructura culturală a Timișoarei. Și anume, investițiile să fie din lista dosarului de candidatură și să fie puse în valoare toate investițiile pentru care municipalitatea solicită co-finanțare până la sfârșitul anului Capitalei. Prin urmare, investițiile trebuiau începute cât de repede posibil, chiar înainte de adoptarea ordonanței, Ministerul urmând să returneze ulterior banii investiți de Primărie.

Drept urmare, municipalitatea a grăbit investițiile în cele 5 cinematografe reabilitate, unul finalizat anul trecut, trei urmează să fie deschise în anul Capitalei, și a absorbit toată suma de 52,9 milioane lei pusă la dispoziție de Ministerul Culturii.  

Acum câteva săptămâni, am primit o scrisoare că Ministerul consideră că toate investițiile începute înainte de iunie 2022 nu sunt eligibile, ceea ce ar însemna că trebuie să returnăm 40 de milioane de lei. In acelasi timp, fără niciun fel de consultare cu noi, Ministerul Culturii a împins o modificare a termenului de finalizare până la 30 iunie 2024 (…) Nu voi accepta ca Ministerul Culturii să dea țeapă Primăriei Timișoara. Cer Ralucăi Turcan, ministrul culturii, să modifice cadrul legal cu respect pentru timișoreni și cu implicarea Primăriei, astfel ca toți banii angajați de Guvern să fie folosiți pentru succesul acestui proiect de importanță strategică”, a concluzionat primarul Dominic Fritz. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.