Skip to main content

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură, aduce bucurie locuitorilor din cartiere, dăruindu-le, pentru o zi, o stradă circulată, în mod obișnuit, de mașini și transformată în loc de desfășurare a unor activități destinate tuturor vârstelor.

„Celebrăm aici o investiție europeană, bulevardul Cetății, care devine astăzi un bulevard al cetății, un proiect pentru oameni, așa cum a fost, de altfel, obiectivul proiectului. Împreună cu ADR Vest am reușit să ducem această investiție la bun sfârșit. Încă o dovadă că fondurile europene și apartenența noastră la Uniunea Europeană generează prosperitate. Și pe partea de transport public acest bulevard și-a arătat deja utilitatea. În primele 6 săptămâni de la deschiderea bulevardului am avut peste 155 000 de călătorii validate și peste 5500 de ture de tramvai. Mă bucur că au venit astăzi pe Cetății mii de oameni, să se bucure de această investiție și vom continua să facem investiții pentru oameni în Timișoara”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Bulevardul Cetății a fost plin de bucuria timișorenilor de toate vârstele, din zonă, dar și din alte cartiere ale orașului.

Activitățile au  început de la ora 11, când 250 de copii au luat startul la Crosul Cetății, într-o competiție unde fiecare participant a fost un învingător.

Spectacole de teatru, de dans, de muzică, ateliere unde toți au avut posibilitatea să își pună în valoare abilitățile sau să învețe ceva nou, sesiuni de sport în aer liber au colorat ziua celor care au ales să vină pe Cetății pentru a petrece timp de calitate în comunitate.

Elevii Școlilor Gimnaziale 19 și 24 au fost și artiști, evoluând pe scenă cu momente artistice proprii, dar și spectatori la surprizele artistice pregătite pentru ei: teatru pentru copii, dans, ateliere de mânuit păpuși. Cei mici au mai avut ocazia să își arate creativitatea, desenând pe asfalt. Seniorii au intrat și ei în competiție la șah, table, rebus, integrame și sudoku.

Cei interesați au putut afla cum se îngrijesc plantele sau cum sunt realizate împletiturile din nuiele, iar cei dornici de și mai multă mișcare au avut posibilitatea să joace ping-pong, baschet, volei sau să tragă cu arcul. Mii de timișoreni au fost prezenți, de-a lungul zilei la momentele diverse ale evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Bulevardul Cetății, cu cele două benzi pe sens, linie înierbată de tramvai, trotuare refăcute și piste de biciclete, s-a dovedit un cadru perfect pentru o duminică pe placul tuturor.

Valoarea totală a proiectului este de 110.805.689 lei, din care 66.631.207 lei reprezintă cofinanţarea Uniunii Europene, din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Regional Vest.

În cadrul proiectului, linia de tramvai a fost refăcută și modernizată, au fost amenajate stații noi de tramvai, sistemul rutier a fost reabilitat, trotuarele de pe toată lungimea traseului au fost, de asemenea, refăcute.

S-a amenajat spațiul verde, au fost realizate noi piste pentru bicicliști și au fost plantați sute de arbori.

Rețele de apă-canal, termoficare, iluminat public au fost schimbate și cablurile aeriene au fost introduse în subteran.  

Municipiul Timişoara, în calitate de beneficiar și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în calitate de Autoritate de Management, au semnat contractul de finanţare nerambursabilă a proiectului „Reabilitare linii de tramvai şi modernizarea tramei stradale în Municipiul Timişoara, Traseul 4 – Bulevardul Cetăţii”, cod SMIS: 303614, la finalul anului trecut. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.