Skip to main content

Prima parcare publică multietajată din Timișoara intră în faza de întocmire a studiului de fezabilitate!

Astăzi a fost semnat contractul pentru elaborarea documentației pentru studiul de fezabilitate a parcării Louis Țurcanu, prin care vor fi realizate studiile necesare (topografic, geotehnic) pentru construcția primei parcări publice supraetajate din oraș.

Firma câștigătoare este Studio Art Construct (lider de proiect) și subcontractanții Total Grup Solutions, General Lux Therm, Civ Indust Proiect și Evam Constal. Contractul include și asistență de specialitate pe perioada prestării serviciilor de elaborare a documentației faza PT (proiect tehnic).

Aceasta se va afla la marginea Inelului I rutier al municipiului și va asigura o parte din necesarul de locuri pentru spital, dar și pentru zona centrală. Primăria Municipiului Timișoara intenționează să mai construiască o altă parcare publică și în zona Oituz, locația acesteia urmând să fie stabilită de Planul Urbanistic Zonal, comandat de municipalitate și care este în lucru.

Proiectul prevede o construcție de 4 sau 5 etaje, în regim de înălţime 2S/S+P+2E+terasă și etaj parțial. Construcția va avea elemente de accesibilitate, va fi dotată cu un lift și va avea locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, conform legislației în vigoare.

Avem în vedere aprovizionarea clădirii cu panouri solare ca sursă alternativă prin proiect. De asemenea, 6 locuri de parcare vor fi dotate cu stații de încărcare pentru vehicule electrice și vor fi incluse și locuri pentru biciclete. Viitoarea parcare are un număr estimat de 250 de locuri, iar cu o ocupare zilnică de 5 mașini/loc/zi, clădirea va deservi 1250 de mașini/zi”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

În ceea ce privește echiparea, se preconizează să corespundă exigențelor tehnice de funcționalitate stabilite prin reglementările tehnice, de patrimoniu și de mediu aflate în vigoare, respectiv:

– dotarea clădirii cu cel puțin un lift,

– posibilitatea de a folosi energie solară pentru iluminatul clădirii (ca sursă alternativă),

– sistem de supraveghere video,

– sistem complet de taxare,

– borne luminoase de direcționare autovehicule,

– instalație de ventilare și purificare aer,

– instalațiile de canalizare ale parcajului vor asigura preluarea apelor pluviale.

Valoarea contractului este de 188.160 lei (TVA inclus), iar termenul de realizare a tuturor documentațiilor este de 150 de zile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.