Skip to main content

Prezență mare la cursurile online, organizate de UVT! Peste 75% dintre studenți, prezenți în prima săptămână

Universitatea de Vest înregistrează prezențe mari ale studenților la cursurile și seminariile în format online, organizate în cele 11 facultăți.

Consiliul de Administrație al UVT, a decis înlocuirea activităților didactice desfășurate în mod standard, în regim „față în față”, cu activități didactice desfășurate în regim on-line și reprogramarea celorlalte categorii de activități conexe, în contextul epidemiei de coronanvirus.

CITEȘTE ȘI: Cum pot gestiona firmele, criza financiară generată de coronavirus? Avocatul Luminiţa Ţundrea vine cu toate explicaţiile

Inițial, suspendarea cursurilor era programată în perioada 11-22 martie, astăzi însă, UVT a decis să prelungească măsurile adoptate până la termenul de aplicare a măsurilor Decretului de instituire a stării de urgență pe teritoriul României.

Astfel, în UVT, activitățile didactice sunt realizate în regim on-line, acum, prin utilizarea facilităților IT&C disponibile deja în universitatea noastră, cadrele didactice și studenții beneficiind de suportul necesar în domeniu.

Universitatea de Vest din Timișoara a pus la dispoziție infrastructura necesară pentru desfășurarea activităților educaționale în sistem on-line, utilizând platforme de e-learning, UVT dispunând de un sistem integrat de platforme specializate pentru învățământ on-line, printre acestea fiind de menționat Moodle, Google Classroom sau Edmodo, precum și Google Meet sau Skype for Business pentru videoconferințe. Aceste instrumente permit transmiterea suportului de curs și a resurselor bibliografice online, comunicarea electronică dintre studenți și cadre didactice, atât prin mesaje private, cât și de tip forum, organizarea de videoconferințe, stabilirea de sarcini educaționale pentru studenți, încărcarea de teme și proiecte de către aceștia, evaluarea lor și acordarea de feedback sau desfășurarea altor activități de predare-învățare-evaluare

„Contextul absolut neobișnuit din ultima săptămână, în care România a și intrat în stare de urgență, prin efectele Decretului semnat de Președintele României, determinat de riscurile globale și naționale determinate de epidemia de COVID-19, au condus la situația în care profesorii din UVT nu se pot întâlni cu studenții în sălile de curs ale universității. Starea de urgență determinată de riscurile de propagare epidemiologică nu ne opresc, totuși, din activitățile educaționale, noi ne continuăm programul de cursuri și seminarii, dar la distanță. Nu am scăzut sub niciun fel ritmul, în acest început de semestru universitar, dimpotrivă, utilizarea aplicațiilor on-line a oferit oportunitatea experimentării generalizate, în toate facultățile UVT, a mijloacelor de comunicare la distanță, oferind posibilitatea de a realiza activitățile speciale de pregătire cu un număr mare de studenți, care s-au arătat foarte interesați de avantajele și chiar confortul mediului virtual de comunicare la distanță. Am înregistrat, în această primă săptămână de cursuri și seminarii, organizate în totalitate on-line, o prezență foarte bună, cu o medie a studenților confirmați la cursuri de peste 75% din studenții înmatriculați. Este absolut îmbucurător faptul că într-o situație de urgență, cum este criza coronavirusului, studenții devin mai conștienți și mai atrași de cursuri și seminarii, fiind on-line în număr foarte mare, alături de cadrele didactice care au început să conducă activitățile de predare-învățare-evaluare cu ajutorul aplicațiilor on-line”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat dispărut de câteva zile, a fost găsit, în spital! Ce i s-a întâmplat?

În Universitatea de Vest din Timișoara este funcțională componenta de digitalizare a tuturor proceselor administrative, de suport și educaționale, consolidată prin identificarea și implementarea de soluții IT care au condus la automatizarea și eficientizarea activităților organizației noastre. Astfel, susținerea procesului educațional UVT prin instrumente IT&C a cunoscut o prioritizare firească, un demers avansat de acum, devenit important pentru creșterea calității și chiar adaptarea actului didactic modern în fața unor condiții limită, cum sunt cele de întrerupere a predării „față în față”, apărute prin forța majoră a crizei declanșate de propagarea coronavirusului. 

„Rezultatele pozitive ale primei săptămâni de organizare generalizată a cursurilor și seminariilor on-line la UVT ne permit să sperăm că Universitatea de Vest, lider în educația superioară din vestul țării, se va vedea foarte repede transformată în universitatea digitală a viitorului”, a mai spus Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.
S-a dat alarma după un apel disperat la 112, în care o tânără anunța că tatăl ei este în pericol, după ce un bărbat i-a dat foc ușii de intrare în locuință.
Șapte oferte au fost depuse pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea drumului DN 59G, amenajarea platformei PTF și a drumului de legătură care va asigura conexiunea de la Dudeștii Vechi la frontiera de stat Beba Veche – Kübekháza.
Polițiștii hunedoreni cer sprijin cetățenilor pentru găsirea unui bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Brad, dispărut fără urmă.