Skip to main content

Președintele CCIA Timiș, la Belgrad, unde a participat la mai multe întâlniri de pregătire a Forumului Internațional de Afaceri!

Pregătirile pentru Forumul Internațional de Afaceri, ce va avea loc în luna mai la Timișoara, sunt în plină desfășurare.

În cursul săptămânii trecute, președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, însoțită de Stana Stoianov, director al Departamentului Relații Economice cu Mediul de Afaceri, s-a aflat la Belgrad unde a avut o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanți ai conducerii Camerelor de Comerț a Serbiei, Belgrad, Užice și Bosnia și Herțegovina.

Scopul principal al întâlnirilor a fost acela de a discuta în detaliu despre implicarea camerelor de comerț regionale din Serbia și a celor din Bosnia și Herțegovina, sub egida camerelor de comerț naționale, în participarea unui număr cât mai mare de companii la Forumul International de Afaceri care va avea loc la Timișoara, în perioada 9-10 mai, anul acesta.

Întâlnirea cu camerele de comerț regionale a fost una comună și au participat: Marija Petrović – director și Svetlana Delic – expert asociat de la CCI Belgrad, Ana Lapčević – Director CCI Užice și Lejla Sadiković – reprezentant Camera Economică a Federației Bosnia și Herțegovina – care au exprimat întreaga deschidere pentru atragerea unui număr cât mai mare de firme care să participe la eveniment.

Concluziile parteneriatului s-au conturat la întâlnirea cu Camera Națională a Serbiei, în urma discuțiilor cu directorul Mihailo Vesović, care a exprimat punctul de vedere al președintelui Marko Čadež. Astfel, CCI a Serbiei va superviza organizarea și participarea la Forum a unei delegații de afaceri importante, cu companii din mai multe regiuni ale Serbiei, interesate în a întâlni parteneri de afaceri din România dar și din Turcia, Germania, Italia și Polonia – țări participante la Forum.

CITEȘTE ȘI: Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

De asemenea, conducerea Camerei Economice a Federației Bosnia și Herțegovina va participa la eveniment și va organiza și conduce delegația de afaceri a BiH.

„Sunt foarte încântată de oportunitatea pe care am avut-o de a ne reuni și de a împărtăși informații cu privire la dinamica economică a regiunilor noastre și inițiativele comune întreprinse. Doresc să-mi exprim sincera apreciere pentru dialogul fructuos și constructiv pe care l-am avut, aștept cu nerăbdare inițiative și acțiuni viitoare”, a transmis Ana Lapčević, director CCI Užice.

La rândul său, directorul CCI Belgrad a transmis Președintelui CCIAT un mesaj de mulțumire pentru colaborarea tradițională și încrederea în eficacitatea parteneriatului româno-sârb și de felicitare pentru inițiativa CCIAT de a organiza la Timișoara un eveniment de business networking, de stimulare și valorificare a inițiativelor de afaceri şi investiții între țări și regiuni.

În cursul acestei săptămâni, președintele CCIAT se află la București, pentru întâlniri cu președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, directorul general al Camerei de Comerț Româno-Germane – AHK România și președintele Camerei de Comerț Italiene pentru România – referitoare la participarea la Forum a firmelor din țările lor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.