Preșcolarii de la Montessori, pe străzile Timișoarei! Ce au făcut?

În pedagogia Montesssori explorarea naturii, a mediului înconjurător şi a culturii din care facem parte este extreme de importantă.

Maria Montessori considera  în acest fel învăţăm solidaritatea și empatia, devenind mai  responsabili, sociabili şi independenţi. Tocmai pentru a le insufla aceste lucruri micuților, pedagogii i-au dus pe preșcolari la o plimbare prin Timișoara.

Astfel, în săptămâna ce tocmai se încheie, la Montessori Kinderhaus Timişoara,  a fost evenimentul numit „Oraşul Nostru”. Pentru o mai bună cunoaştere a oraşului Timişoara, cadrele didactice au organizat o plimbare spre centrul oraşului, vizând obiectivele turistice principale.

În această plimbare copiii au vizitat Biserica Romano-Catolică „Preasfânta Inimă a lui Isus”, iar apoi, în drumul lor spre Catedrala Mitropolitană, au fost încântaţi să treacă peste podul „Mihai Viteazul” de peste Bega și să vadă vaporaşele. Micuții au vizitat, de asemenea, Piața Victoriei şi clădirea Operei. 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.