Skip to main content

Premii importante, pentru Ioan T. Morar şi Cristain Pătrăşconiu, alumni ai UVT

La începutul lunii iunie au fost decernate Premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2020.

Printre laureați se numără doi alumni ai Universității de Vest din Timișoara. Este vorba despre Ioan T. Morar și Cristian Pătrășconiu.

Juriul, format din Răzvan Voncu (preşedinte), Daniel Cristea-Enache, Gabriela Gheorghişor, Ioan Holban, Mircea Mihăieş, Angelo Mitchievici şi Vasile Spiridon (membri), a decis decernarea Premiului Special volumului Fake news în Epoca de Aur. Amintiri și povestiri despre cenzura comunistă, autor Ioan T. Morar, Editura Polirom.

Laudatio pentru acest premiu a fost susținut de Profesorul emerit al Universității de Vest din Timișoara, Mircea Mihăieș.

CITEŞTE ŞI: Continuă lucrările de dezinsecție la Timișoara, atât la sol, cât și pe cale aeriană! Vor dura două săptămâni

Tot la această secțiune, Editura Universității de Vest din Timișoara a avut o nominalizare reprezentată de volumul lui Cristian Pătrășconiu, Marea Unire. Prima sută.

În cadrul Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din România a fost acordat, de către Asociația Revistelor, Imprimeriilor și Editurilor Literare, Premiul pentru Cea mai bună carte. Juriul, format din Nicolae Manolescu (preşedinte), Mihai Zamfir şi Daniel Cristea-Enache, i-a acordat această prestigioasă distincție lui Cristian Pătrășconiu pentru patru volume apărute în primăvara anului 2020 la Editura Universității de Vest din Timișoara: De taină, Comunismul de apoi, Marea Unire. Prima sută și Treizeci, anii de după. Laudatio pentru acest premiu a fost susținut de Daniel Cristea-Enache.

Cele patru volume premiate ale lui Cristian Pătrășconiu au fost bine primite de critica de specialitate, bucurându-se de apreciere în multe dintre revistele culturale din țară. Acesta este licențiat în științe politice al Facultății de Filosofie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. De asemenea, a fost cursant al unui masterat de literatură comparată și intertextualitate la aceeași universitate, cursant și bursier al Colegiului „A Treia Europă” din Timișoara.

În anul 2017 a mai publicat un volum, Întrebări puse La Punkt, tot la Editura Universității de Vest din Timișoara.

„Îi felicit cu căldură pe distinșii scriitori Ioan T. Morar și Cristian Pătrășconiu, laureați ai premiilor USR din acest an. Personalități culturale remarcate în mod distinct în cultura timișoreană, alumni ai Universității de Vest din Timișoara, laureații din acest an ai Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din România sunt adevărați ambasadori culturali ai comunițății noastre în lume, reprezentanți străluciți și prețuiți ai literelor timișorene”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEŞTE ŞI: O nouă săptămână a teatrului cu „WePerform – Seri de muzică și teatru FMT-UVT”O nouă săptămână a teatrului cu „WePerform – Seri de muzică și teatru FMT-UVT”

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.

Descoperă beneficiile crioterapiei, la cel mai modern salon din Dumbrăvița! XCrio este destinaţia perfectă, pentru sănătate și frumusețe

În inima comunei Dumbrăvița, pe strada Petofi Sandor, nr 95, un nou salon de crioterapie își deschide porțile, şi promite o experiență revitalizantă și de ultimă generație pentru toți cei care sunt în căutarea unor metode inovatoare de îmbunătățire a stării de sănătate și de frumusețe.