Premii importante, pentru Ioan T. Morar şi Cristain Pătrăşconiu, alumni ai UVT

La începutul lunii iunie au fost decernate Premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2020.

Printre laureați se numără doi alumni ai Universității de Vest din Timișoara. Este vorba despre Ioan T. Morar și Cristian Pătrășconiu.

Juriul, format din Răzvan Voncu (preşedinte), Daniel Cristea-Enache, Gabriela Gheorghişor, Ioan Holban, Mircea Mihăieş, Angelo Mitchievici şi Vasile Spiridon (membri), a decis decernarea Premiului Special volumului Fake news în Epoca de Aur. Amintiri și povestiri despre cenzura comunistă, autor Ioan T. Morar, Editura Polirom.

Laudatio pentru acest premiu a fost susținut de Profesorul emerit al Universității de Vest din Timișoara, Mircea Mihăieș.

CITEŞTE ŞI: Continuă lucrările de dezinsecție la Timișoara, atât la sol, cât și pe cale aeriană! Vor dura două săptămâni

Tot la această secțiune, Editura Universității de Vest din Timișoara a avut o nominalizare reprezentată de volumul lui Cristian Pătrășconiu, Marea Unire. Prima sută.

În cadrul Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din România a fost acordat, de către Asociația Revistelor, Imprimeriilor și Editurilor Literare, Premiul pentru Cea mai bună carte. Juriul, format din Nicolae Manolescu (preşedinte), Mihai Zamfir şi Daniel Cristea-Enache, i-a acordat această prestigioasă distincție lui Cristian Pătrășconiu pentru patru volume apărute în primăvara anului 2020 la Editura Universității de Vest din Timișoara: De taină, Comunismul de apoi, Marea Unire. Prima sută și Treizeci, anii de după. Laudatio pentru acest premiu a fost susținut de Daniel Cristea-Enache.

Cele patru volume premiate ale lui Cristian Pătrășconiu au fost bine primite de critica de specialitate, bucurându-se de apreciere în multe dintre revistele culturale din țară. Acesta este licențiat în științe politice al Facultății de Filosofie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. De asemenea, a fost cursant al unui masterat de literatură comparată și intertextualitate la aceeași universitate, cursant și bursier al Colegiului „A Treia Europă” din Timișoara.

În anul 2017 a mai publicat un volum, Întrebări puse La Punkt, tot la Editura Universității de Vest din Timișoara.

„Îi felicit cu căldură pe distinșii scriitori Ioan T. Morar și Cristian Pătrășconiu, laureați ai premiilor USR din acest an. Personalități culturale remarcate în mod distinct în cultura timișoreană, alumni ai Universității de Vest din Timișoara, laureații din acest an ai Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din România sunt adevărați ambasadori culturali ai comunițății noastre în lume, reprezentanți străluciți și prețuiți ai literelor timișorene”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEŞTE ŞI: O nouă săptămână a teatrului cu „WePerform – Seri de muzică și teatru FMT-UVT”O nouă săptămână a teatrului cu „WePerform – Seri de muzică și teatru FMT-UVT”

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Alertă! O femeie ameninţă că se aruncă în gol, de la etajul 8

Este mobilizare de forţe, la această oră, pentru salvarea unei femeie, în vârstă de 45 de ani, care ameninţă că se aruncă de la etajul 8 al unui bloc de locuinţe.

Se închid terasele din centrul oraşului, pentru startul Timişoarei Capitală Culturală! Revoltaţi, proprietarii de restaurante vor să boicoteze evenimentul

Pe data de 17 februarie are loc deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană, moment aşteptat cu nerăbdare de proprietarii de restaurante, cafenele şi hoteluri, care speră la un aflux de clienţi.

Decizie de ultimă oră! Primarul a retras de pe ordinea de zi, proiectul de buget al Timişoarei

Conform legii, astăzi este ultima zi în care Consiliile Locale pot adopta bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2023.

Copii din Timişoara, blocaţi în vârf de munte! Au cerut ajutorul jandarmilor, după ce microbuzul în care erau a derapat şi a ajuns în şanţ

Un grup de 10 copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, din Timișoara, a avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani, după ce microbuzul care îi ducea în staţiunea Muntele Mic, a ieşit de pe şosea.

Plimbări cu tramvaiul turistic în cadrul programului ”Școala altfel”! Înscrierile încep de luni

Societatea de Transport Public lansează o invitație tuturor cadrelor didactice şi elevilor din Timișoara, în perioada de desfăşurare a programului ”Şcoala Altfel”.

Doi hoți din magazine prinși în flagrant! Mașina lor era burdușită cu articole furate

Doi tineri au ajuns pe mâna polițiștilor după ce au furat din magazine și au plecat dintr-o benzinărie fără să plătească.

VIDEO: Inconştienţă maximă! Trei şoferi au intrat cu maşinile într-o zonă extrem de periculoasă, unde stâncile se prăbuşesc pe şosea

Teribilismul sau din dorinţa de a scurta drumul, i-a costat scump pe şoferii depistaţi că au încălcat interdicţia de circulaţie instituită pe DN 57, unde au loc alunecări de teren.

Trei laureați ai premiilor Nobel, la UVT! Orhan Pamuk, Jean-Marie Lehn și Jean-Pierre Sauvage, vor primi titlul de Doctor Honoris Causa

Universitatea de Vest din Timișoara propune o componentă de mare impact în cadrul programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, prin agenda de evenimente dedicate întregii comunități, gupate sub genericul „La UVT, cultura este capitală!”.

Vorbe grele aruncate către administraţia Fritz! Consilierii locali PNL, revoltaţi că bugetul a fost postat pe site, cu două zile înainte de vot

În această după-amiază, consilierii locali din Timişoara trebuie să voteze bugetul oraşului, pentru anul în curs.

Maşină de poliţie, proiectată în gardul unei case, după ce a fost lovită de un alt autoturism

O maşină de poliţie, aflată în misiune, a fost implicată într-un accident rutier provocat de un şofer neatent, în vârstă de 25 de ani.

Veste bună pentru şoferii din Timişoara! Parcarea din spatele magazinului Bega intră în sistemul Timpark

Începând de astăzi dimineață, parcarea din spatele magazinului Bega a revenit în domeniul public al municipiului, după ce Primăria Municipiului Timișoara a câștigat definitiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul pentru acest teren.

Copil cu o boală rară, internat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Medicii luptă pentru salvarea lui

Un copil în vârstă de 7 ani a fost transferat de la Spitalul Judeţean Arad la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, cu varicelă hemoragică.

Începe Timişoara Capitală Culturală Europeană! Vezi aici programul complet al weekend-ului de deschidere!

În perioada 17-19 februarie are loc deschiderea oficială a progamului Timişoara Capitală Europeană a Culturii, iar organizatorii anunţă un weekend plin, cu peste 130 de evenimente.

Veste extraordinară! Scapi de un drum şi de cozile de la ghişee! Cazierul judiciar poate fi obţinut online

Începând de astăzi, certificatul de cazier judiciar poate fi obținut online, în carul unui proiect pilot, operaţionalizat de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Spitalul de Copii cere Primăriei un spațiu din centrul Timișoarei, pentru extinderea activităților medicale!

Până când noua clădire a Spitalului de Copii va deveni funcțională, unitatea medicală cere Primăriei Timișoara un spațiu din centrul orașului, pentru a-și extinde activitatea.

Firma care va lărgi la 4 benzi, drumul spre autostradă, desemnată în această lună! Cum vrea Marian Vasile să rezolve problema stâlpilor care susţin firele de troleibuz?

Replică la replică, pe tema impasului în care au ajuns lucrările de modernizare a DJ 691, care tranzitează localităţile Dumbrăviţa şi Giarmata.

UVT, selectată de Comisia Europeană pentru pilotarea ”Diplomei Europene Comune” și a ”Instrumentelor de cooperare instituționalizată în UE”

Universitatea de Vest din Timișoara, în poziţia de a contribui direct la viitorul învăţământului superior european.

Încep înscrierile în cadrul programului Continental Entry Training! Participanții vor fi plătiți și au posibilitatea de a lucra în cadrul companiei după finalizare

Continental lansează prima ediție din 2023 a programului Continental Entry Training Program, dedicat absolvenților de studii superioare care doresc să lucreze în alt domeniu decât cel studiat în facultate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.