Premieră la Timișoara! Se va alerga 48 de ore încontinuu

Cei mai rezistenți alergători din România dar și din străinătate, invitați la o alergare așa cum nu a mai fost în România!

Alergătorii sunt invitați să participe anul acesta la cea de-a doua ediție a evenimentului de ultra-performanță S24H, o alergare care va dura 48 de ore, dublu față de durata în timp a alergării care a avut loc anul trecut.

Evenimentul se va desfășura la Timișoara, în perioada 22 – 24 septembrie 2017, pe suprafața pietonală din Parcul Copiilor, cu o lungime de 1236 metri, fiind un eveniment în premieră națională organizat pentru sportivi profesioniști sau amatori, care au un nivel de antrenament ridicat și care vor să alerge între 6, 12, 24 sau 48 de ore.

Organizatoarea concursului, Diana Amza, a anunțat că în 30 ianuarie 2017 au fost deschise înscrierile, locurile fiind limitate la 150 de participanți.

Prima ediție a fost un proiect pilot. Mi-am dorit mult să avem și noi în România acest tip de competiție și să ne așezăm astfel pe harta mondială a alergărilor de ultra-performanță. Aproape toate țările din Europa au echipe de ultra-maratoniști care participă la Campionate Mondiale și Europene. Există acest potențial și pentru România, iar acum, cu S24H, avem și o competiție omologată ale cărei rezultate sunt oficiale și incluse în statisticile internaționale. Din 30 ianuarie și până în 3 septembrie se pot face înscrieri. Participanții pot opta între alergările de tip ștafetă, de 12 ore, sau probele individuale de 12, 24 sau 48 de ore”, a declarat Diana Amza, managerul evenimentul.

Alergătorii de vârf pot ajunge în 24 ore de alergare până la 270 km. Recordurile mondiale la 24 ore de alergare sunt de 255.3 km la feminin – stabilit in 2011 de Mami Kudo, din Japonia, și 303.5 km la masculin – stabilit în 1997 de excepționalul Yiannis Kouros, din Grecia.

La prima ediție S24H din anul 2016, românii care au parcurs cele mai lungi distanțe au fost: Răzvan Farkas 207,1 km la proba 24h masculine, Mara Moroșan – 180,9 km la proba 24h feminine, Arnold Dekani-Engelman – 112,7 km la proba 12h masculine, Mariana Nenu – 121,3 km la proba 12h feminin. Campionul S24H 2017 a fost ultramaratonistul Levente Halama, din Ungaria, care a parcurs 222,5 km.
S24H este un concurs de ultra-maraton sprijinit de Federația Română de Atletism, iar în 2016 a primit certificarea Bronze Label acordată de Asociația Internațională de Ultra-maraton.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.