Skip to main content

Pregătirile pentru Banat Agralim, cea mai mare expoziție din domeniul agriculturii, pe ultima sută de metri!

TM 2024

Banat Agralim, gata de start! Cea mai mare expoziție din domeniul agricol va debuta săptămâna viitoare.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara încolaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și alți parteneri, organizează cea de-a 16-a ediție a: BANAT AGRALIM.

Este foarte important ca în cele trei zile să găsim cele mai mari firme din județul nostru și nu numai, înbtr-un singur loc și maia les colaboratorii dumnealor să poată să-și facă noi contracte. Dacă ma gândesc să fac o comparație între Banat Agralim și o expoziție pe care am vizitat-o nu demult într-o altă țară să știți că nu există foarte mari diferențe. Avem din toate categoriile expozanți și ne bucurăm de acest lucru. Important este faptul că anul acesta au venit înspre noi firme care în anii trecuți ne-au evitat, sau poate nu au avut timpul necesar să fie prezente. Ne străduim pentru câteva zile să aducem știința, practica și arta în agricultură la un loc”, spune Florica Chiriță, președintele executiv al CCIA Timiș.

Anul acesta evenimentul se organizează sub egida Ministerului Cercetării și Inovării având de altfel o zonă specifică destinată acestor preocupări ale invenției și inovației. Vor fi câteva standuri unde vizitatorii vor avea ocazia să vizualizele parte din cercetările și rezultatele cercetării din Universitate. Anul acesta sunt bine reprezentate partea de zootehnie, de asemenea mă bucur că zona de mecanizare este bine reprezentată și un aspect nou este cel legat de zona și de localizarea pavilionului expozițional al Universității este într-o locație nouă și sperăm să fie o surpriză plăcută pentru vizitatori și expozanți. Intrarea este gratuită, așteptăm cât mai mult public pe parcursul celor trei zile, 8, 9 și 10 iunie”, spune rectorul USAMVBT, Cosmin Popescu.

Manifestarea expozițională care se va desfășura în perioada 8 – 10 iunie în Campusul USAMVBT din Timișoara de pe Calea Aradului nr. 119.

Iată aici tematica expoziției:

AGRICULTURĂAGRICULTURĂ

Maşini și utilaje pentru pregătirea şi prelucrarea solului;

Maşini, utilaje pentru semănat, recoltat și procesare primară;

Uscătoare, silozuri, transportoare pentru cereale și plante tehnice;

Tractoare;Remorci;

Echipamente pentru măsurători terestre și cadastru;

Seminţe şi material săditor;

Cultura şi protecţia plantelor (îngrăşăminte şi pesticide);

Tehnologii, materiale şi echipamente pentru irigaţii.

INDUSTRIE ALIMENTARĂ ŞI AMBALAJEINDUSTRIE ALIMENTARĂ ŞI AMBALAJE

Utilaje, echipamente pentru industria alimentară;

Dotări şi amenajări de spaţii comerciale;

Produse alimentare: produse instant, conserve; preparate şi semipreparate din carne şi peşte; lapte şi produse lactate; produse zaharoase, patiserie şi panificaţie; băuturi răcoritoare, ape minerale, bere, alcoolice; uleiuri alimentare, grăsimi vegetale; coloniale (cafea, cacao, ceai, alune); aditivi, membrane, coloranţi, condimente alimentare;

Ambalaje şi accesorii;

Curăţenie, întreţinere, igienă, protecţie.

CREŞTEREA ANIMALELORCREŞTEREA ANIMALELOR

Creşterea animalelor de interes economic și de companie, tehnologii, echipamente, furaje și aditivi furajeri;

Medicină veterinară (tratamente, vaccinuri şi medicamente, instrumentar medical de specialitate);

Inginerie genetică.

CERCETARE ȘI INOVARE,  EXTENSIE UNIVERSITARĂ, FINANȚARECERCETARE ȘI INOVARE,  EXTENSIE UNIVERSITARĂ, FINANȚARE

Unităţi de cercetare și inovare;

Edituri şi distribuitori de publicaţii de specialitate;

Servicii bancare și de asigurări;

PRODUSE TRADIȚIONALE

Produse tradiționale alimentare;

Mici meșteșugari.

PRODUSE ECOLOGICE PRODUSE ECOLOGICE 

Producători agricoli;

Producători inputuri.

CINEGETICĂ

Programul conex cuprinde demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, conferințe, seminarii și work-shop-uri cu tematică specifică. Programul conex cuprinde demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, conferințe, seminarii și work-shop-uri cu tematică specifică. 

În data de 8 iunie 2018, cu începere de la ora 14.30, în incinta campusului universitar, CCIA Timiș și Camera de Comerț Bilaterală Bulgaria-România din Ruse, prezentă cu firme în stand colectiv, organizează un parteneriat de afaceri multisectorial.

Pe durata desfășurării expoziției, se vor organiza concursuri de echitație și dresaj canin, show-uri gastronomice, momente artistice, tombolă.

Program de vizitare: 9.00 – 18.00. Intrarea este liberă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Timișoara devine capitala dansului sportiv. În acest weekend găzduiește Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard&Timișoara Open Championship 2024, WDSF Open Standard și Latino Tineret și Adulți și DSE Children Grand Prix.
Timișorenii mai au la dispoziție mai puțin de 10 zile pentru a alege prin vot proiecte propuse de alți timișoreni și care vor fi implementate de Primăria Timișoara.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara, va organiza în zilele de 20, 26 și 27 septembrie o serie de proiecții de filme etnografice, destinate publicului larg.
După ce săptămâna trecută președintele ales al Consiliului Județean, Alfred Simonis, anunța obținerea autorizației de desființare a stadionului Dan Păltinișanu, a venit și vestea demarării licitației pentru demolare.
Municipiul Timișoara, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea implementării proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie – etapa I“, Cod SMIS 123654.
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, implementează un nou serviciu opțional pentru colectarea deșeurilor vegetale din Timișoara, ca parte a eforturilor Primăriei de a păstra străzile orașului curate și de a oferi cetățenilor o soluție eficientă pentru gestionarea deșeurilor verzi din gospodăriile proprii.