Skip to main content

Pregătiri intense pentru Târgul de Crăciun de la Timişoara! Se montează căsuţele şi bradul din centrul oraşului! Când va fi pornit iluminatul festiv?

Mai sunt cinci săptămâni până când încep Sărbătorile de Iarnă, iar la Timişoara, pregătirile pentru Târgul de Crăciun sunt în toi.

Dacă zilele trecute a fost montată roata panoramică, astăzi de lucrează de zor la montarea căsuţelor din care îşi vor vinde produsele cei 85 de comercianţi, dar şi a bradului.

În paralel, se pregăteşte iluminatul festiv, care va fi pornit pe 26 noiembrie, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun.

CITEŞTE ŞI: Bărbat călcat de un excavator! Descoperirea făcută de poliţiştii care anchetează accidentul

Conform Primăriei Timişoara, oraşul va fi împodobit cu 1.150.000 de instalații luminoase de tip led, care vor colora piețele din zona centrală și din cartiere, parcuri și drumuri intens circulate.

Anul acesta iluminatul de sărbători va fi extins pe străzile Popa Șapcă, Științei și Republicii și în piațeta Școlii Generale 30, iar pe Lucian Blaga, Alba Iulia şi în Piața Victoriei vor apărea elemente surpriză.

Iluminatul festiv va funcționa până în 14 ianuarie 2024, iar costurile cu achiziția decorațiunilor noi, verificarea/ repararea celor vechi și montarea/ demontarea ornamentelor se ridică la 930 mii lei fără TVA.

Astfel, figurine luminoase, lampioane, perdele luminoase, țurțuri, tuburi flexibile luminoase și bannere luminoase vor colora următoarele locaţii: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Avram Iancu, Piața Mărăști, Piața Traian, în Parcul Pădurice, Parcul Petőfi Sándor, Parcul Dacia, Parcul Bucovina, Piața Badea Cârțan, Piața Iosefin, străzile: Mărășești, Vasile Pârvan, Alba Iulia, C.D. Loga, Tudor Vladimirescu, Cluj, Arieș, Mihai Viteazu, Mihai Eminescu, Michelangelo, Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, Mercy, 16 Decembrie, Regele Carol I, Corneliu Coposu, 20 Decembrie, Gheorghe Lazăr, Științei, General Ion Dragalina, Oituz, Gheorghe Dima, Alexandru Ioan Cuza, Popa Șapcă, Republicii. Totodată, sunt împodobite fântânile de la Punctele Cardinale, din Parcul Dacia și din intersecția Pestalozzi – Corneliu Coposu.

De asemenea, în centrul oraşului va fi montată cupola luminoasă cu 60.000 de beculeţe care, în anii precedenţi a fost cea mai fotografiată atracţie.

CITEŞTE ŞI: CyberWEEK@UVT – forumul specialiștilor timișoreni din domeniul Cybersecurity

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.