Skip to main content

Pregătiri intense pentru Târgul de Crăciun de la Timişoara! Se montează căsuţele şi bradul din centrul oraşului! Când va fi pornit iluminatul festiv?

Mai sunt cinci săptămâni până când încep Sărbătorile de Iarnă, iar la Timişoara, pregătirile pentru Târgul de Crăciun sunt în toi.

Dacă zilele trecute a fost montată roata panoramică, astăzi de lucrează de zor la montarea căsuţelor din care îşi vor vinde produsele cei 85 de comercianţi, dar şi a bradului.

În paralel, se pregăteşte iluminatul festiv, care va fi pornit pe 26 noiembrie, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun.

CITEŞTE ŞI: Bărbat călcat de un excavator! Descoperirea făcută de poliţiştii care anchetează accidentul

Conform Primăriei Timişoara, oraşul va fi împodobit cu 1.150.000 de instalații luminoase de tip led, care vor colora piețele din zona centrală și din cartiere, parcuri și drumuri intens circulate.

Anul acesta iluminatul de sărbători va fi extins pe străzile Popa Șapcă, Științei și Republicii și în piațeta Școlii Generale 30, iar pe Lucian Blaga, Alba Iulia şi în Piața Victoriei vor apărea elemente surpriză.

Iluminatul festiv va funcționa până în 14 ianuarie 2024, iar costurile cu achiziția decorațiunilor noi, verificarea/ repararea celor vechi și montarea/ demontarea ornamentelor se ridică la 930 mii lei fără TVA.

Astfel, figurine luminoase, lampioane, perdele luminoase, țurțuri, tuburi flexibile luminoase și bannere luminoase vor colora următoarele locaţii: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Avram Iancu, Piața Mărăști, Piața Traian, în Parcul Pădurice, Parcul Petőfi Sándor, Parcul Dacia, Parcul Bucovina, Piața Badea Cârțan, Piața Iosefin, străzile: Mărășești, Vasile Pârvan, Alba Iulia, C.D. Loga, Tudor Vladimirescu, Cluj, Arieș, Mihai Viteazu, Mihai Eminescu, Michelangelo, Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, Mercy, 16 Decembrie, Regele Carol I, Corneliu Coposu, 20 Decembrie, Gheorghe Lazăr, Științei, General Ion Dragalina, Oituz, Gheorghe Dima, Alexandru Ioan Cuza, Popa Șapcă, Republicii. Totodată, sunt împodobite fântânile de la Punctele Cardinale, din Parcul Dacia și din intersecția Pestalozzi – Corneliu Coposu.

De asemenea, în centrul oraşului va fi montată cupola luminoasă cu 60.000 de beculeţe care, în anii precedenţi a fost cea mai fotografiată atracţie.

CITEŞTE ŞI: CyberWEEK@UVT – forumul specialiștilor timișoreni din domeniul Cybersecurity

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.