Skip to main content

FOTO Pregătiri intense, la Timişoara, pentru Crăciunul pe rit vechi! În Ajun, a fost aprins Badnjak-ul

Sărbătorile de iarnă încă nu s-au încheiat, iar pentru cei care respect calendarul Iulian, abia încep.

În Timişoara mii de sârbi sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Crăciunul pe rit vechi, care va fi sărbătorit mâine.

În ajun de sărbătoare, va fi aprins badnjak-ul, un stejar bătrân, căruia i se dă foc în curtea bisericii, obicei care simbolizează un nou început.

De asemenea, conform tradiției, arderea badnjakului aduce bunăstare, fericire și noroc tuturor celor aflați în jurul focului.

După arderea stejarului, urmează o slujbă religioasă, apoi se dă startul petrecerilor de Crăciun.

A doua zi, cei care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi vor participa la  Liturghie, iar la final toți credincioșii vor primi ramuri de stejar care simbolizează puterea.

Alături de sârbi, și  basarabenii, ruşii, ucrainienii, macedonenii şi armenii celebrează Crăciunul pe rit vechi, urmând ca săptămâna viitoare să petreacă Revelionul.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.