Skip to main content

Praf în ochi! Deputatul PSD, Alfred Simonis, se laudă cu o şedinţă de lucru pe care o prezintă ca fiind un pas important spre construirea stadionului de la Timişoara!

Pre;edintele Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat astăzi, plin de emfază, că a bifat încă o etapă spre realizarea unuia dintre cele mai aşteptate obiective din Timişoara.

Este vorba despre un nou stadion, de 32.000 de locuri, pentru care studiul de fezabilitate a fost realizat încă din luna mai.

Încă de atunci, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, spunea că a făcut tot ce ţine de instituţia pe care o conduce şi că demararea lucrărilor depinde doar de Guvern.

CITEŞTE ŞI: Scandal în Parcul Central, între doi bărbați de 63, respectiv 74 de ani! Ambii au ajuns la spital, unul înjunghiat și altul cu răni la cap

Era aşteptată o Hotărâre de Guvern pentru demolarea stadionului actual, însă aceasta întârzie, deşi CJT a alocat inclusiv banii necesari, 6 milioane de euro.

Proiectul se mişcă greu, iar o dată la 2-3 luni, mai primeşte câte o semnătură.

Astăzi, spre exemplu, SF-ul a trecut de Pre Comtitetul Tehnico-Economic, formalitate cu care preşedintele Camerei Deputaţilor se laudă de parcă ar anunţa startul lucrărilor.

„Suntem cu un pas mai aproape de construirea unui nou stadion la Timișoara, proiectul trecând de Pre CTE (Comitetul Tehnico-Economic). Astăzi am participat la ședința de la Ministerul Dezvoltării pentru a ne susține cauza și a mă asigura că lucrurile merg în direcția pe care cu toții ne-o dorim. Următorul pas, conform procedurii, este avizarea în Comitetul Tehnico-Economic iar apoi, așa cum a promis premierul, Hotărârea de Guvern și Ordonanța de Urgență. Nu mai pierdem timpul, facem stadion la Timișoara!„, a scris Alfred Simonis, pe facebook.

Noul stadion din Timişoara va fi unul multifuncțional, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândit pentru întreaga comunitate.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului Timiș.

Valoarea investiţiei se ridică la 137 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată de CNI, cu o contribuţie de 7 milioane de euro din bugetul Consiliului Judeţean Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.