Skip to main content

Praf în ochi! Deputatul PSD, Alfred Simonis, se laudă cu o şedinţă de lucru pe care o prezintă ca fiind un pas important spre construirea stadionului de la Timişoara!

Pre;edintele Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat astăzi, plin de emfază, că a bifat încă o etapă spre realizarea unuia dintre cele mai aşteptate obiective din Timişoara.

Este vorba despre un nou stadion, de 32.000 de locuri, pentru care studiul de fezabilitate a fost realizat încă din luna mai.

Încă de atunci, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, spunea că a făcut tot ce ţine de instituţia pe care o conduce şi că demararea lucrărilor depinde doar de Guvern.

CITEŞTE ŞI: Scandal în Parcul Central, între doi bărbați de 63, respectiv 74 de ani! Ambii au ajuns la spital, unul înjunghiat și altul cu răni la cap

Era aşteptată o Hotărâre de Guvern pentru demolarea stadionului actual, însă aceasta întârzie, deşi CJT a alocat inclusiv banii necesari, 6 milioane de euro.

Proiectul se mişcă greu, iar o dată la 2-3 luni, mai primeşte câte o semnătură.

Astăzi, spre exemplu, SF-ul a trecut de Pre Comtitetul Tehnico-Economic, formalitate cu care preşedintele Camerei Deputaţilor se laudă de parcă ar anunţa startul lucrărilor.

„Suntem cu un pas mai aproape de construirea unui nou stadion la Timișoara, proiectul trecând de Pre CTE (Comitetul Tehnico-Economic). Astăzi am participat la ședința de la Ministerul Dezvoltării pentru a ne susține cauza și a mă asigura că lucrurile merg în direcția pe care cu toții ne-o dorim. Următorul pas, conform procedurii, este avizarea în Comitetul Tehnico-Economic iar apoi, așa cum a promis premierul, Hotărârea de Guvern și Ordonanța de Urgență. Nu mai pierdem timpul, facem stadion la Timișoara!„, a scris Alfred Simonis, pe facebook.

Noul stadion din Timişoara va fi unul multifuncțional, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândit pentru întreaga comunitate.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului Timiș.

Valoarea investiţiei se ridică la 137 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată de CNI, cu o contribuţie de 7 milioane de euro din bugetul Consiliului Judeţean Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.