Skip to main content

Povestea pe bicicletă merge mai departe! Pedalezi din nou, din România până în Serbia

Deschiderea unui punct de trecere a frontierei, în zona comunei Uivar, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, s-a dovedit a fi de mare succes.

Inițiativa Consiliului Județean Timiș continuă, astfel că trecerea în țara vecină va fi posibilă și în acest weekend, în zilele de 29 și 30 aprilie, pe baza cărții de identitate.

CITEŞTE ŞI: Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș încep o nouă campanie de colectare a deșeurilor PERICULOASE din zona 1 rural a judeţului Timiș din 2023

„Ne bucură că inițiativa noastră a fost apreciată de public, ceea ce înseamnă că există interes pentru un stil de viață sănătos și pentru noi atracții turistice care pot fi descoperite în țara vecină. Sperăm ca vremea să fie frumoasă și așteptăm cât mai multă lume pentru a petrece un sfârșit de săptămână agreabil și cu experiențe plăcute”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Măsura a fost luată în contextul evenimentelor culturale care se vor desfășura în Timișoara și în județul Timiș în cursul anului 2023 cu ocazia Programului „Timișoara Capitală Europeană a Culturii” și a fost posibilă după ce Consiliul Județean Timiș a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui astfel de punct, în perioada martie – octombrie 2023, între orele 8:00 – 20:00.

Luna trecută, în weekendul 25 și 26 martie, aproape 300 de persoane au trecut granița pe cea mai lungă pistă de biciclete din  România.

Amatorii de veloturism, interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin, pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

CITEŞTE ŞI: Punctul muzeal de la Parța, finalizat! A fost realizat printr-un proiect transfrontalier

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.