Skip to main content

Povestea pe bicicletă merge mai departe! Pedalezi din nou, din România până în Serbia

Deschiderea unui punct de trecere a frontierei, în zona comunei Uivar, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, s-a dovedit a fi de mare succes.

Inițiativa Consiliului Județean Timiș continuă, astfel că trecerea în țara vecină va fi posibilă și în acest weekend, în zilele de 29 și 30 aprilie, pe baza cărții de identitate.

CITEŞTE ŞI: Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș încep o nouă campanie de colectare a deșeurilor PERICULOASE din zona 1 rural a judeţului Timiș din 2023

„Ne bucură că inițiativa noastră a fost apreciată de public, ceea ce înseamnă că există interes pentru un stil de viață sănătos și pentru noi atracții turistice care pot fi descoperite în țara vecină. Sperăm ca vremea să fie frumoasă și așteptăm cât mai multă lume pentru a petrece un sfârșit de săptămână agreabil și cu experiențe plăcute”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Măsura a fost luată în contextul evenimentelor culturale care se vor desfășura în Timișoara și în județul Timiș în cursul anului 2023 cu ocazia Programului „Timișoara Capitală Europeană a Culturii” și a fost posibilă după ce Consiliul Județean Timiș a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui astfel de punct, în perioada martie – octombrie 2023, între orele 8:00 – 20:00.

Luna trecută, în weekendul 25 și 26 martie, aproape 300 de persoane au trecut granița pe cea mai lungă pistă de biciclete din  România.

Amatorii de veloturism, interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin, pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

CITEŞTE ŞI: Punctul muzeal de la Parța, finalizat! A fost realizat printr-un proiect transfrontalier

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.