Skip to main content

Poți fi următorul masterchef! Curs de bucătari, la Timișoara

Vrei să devii bucătar, dar habar nu ai cu ce să începi? Cel mai simplu ar fi să iei parte la noile cursuri susținute de către cei de la CCIAT.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională organizează, în perioada 5 aprilie – 5 august 2017, un nou curs avizat de Autoritatea Națională pentru Calificări de BUCĂTAR (Cod 5122.2.1).

Programul dezvoltă abilități fundamentale pentru meseria de BUCĂTAR, stimulează imaginația și creativitatea și pune la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a fi un bun specialist.

Cursul se adresează tuturor persoanelor care doresc să profeseze ca bucătari calificați, precum și celor care doresc să își îmbunătățească abilitățile în materie de gastronomie.

La finalul cursului, participanții vor dobândi competențe specifice de:
 comunicare și muncă în echipă
 aprovizionarea cu materii prime și auxiliare
 asigurarea condițiilor igienico-sanitare
 organizarea cadrului general de închidere și deschidere a
 activității
 întocmirea documentelor specifice.

Tematica cursului vizează: pregătirea și depozitarea diverselor feluri de mâncare (antreuri calde și reci, gustări calde și reci, mâncăruri din carne, mâncăruri din legume / orez / pește, fructe de mare, sosuri, salate, paste făinoase, aluaturi, dulciuri); manipulare cuțite profesionale; pregătirea stocurilor; instrucțiuni privind igiena, siguranța, organizarea activității.

Toate tematicile se vor discuta cu materia primă pe masa de lucru.

Durata cursului:

240 ore teorie -1 zi / 1000-1800- teorie/practică

480 ore practică – 4 luni practică în producție (5 zile – 6 ore /zi practică în producție).

Pregatirea teoretică și pregătirea practică se desfășoară în spații special amenajate.

Formator: chef Georgeo Andrei

Cursul se finalizează cu examen, în prezența unei comisii ANC.

Certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Certificatele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Cursul se organizează la formarea unei grupe minime de cursanți.

IMPORTANT!

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor autorizate de către Autoritatea Națională pentru Calificări, împreună cu suplimentele descriptive în care se menționează competențele dobândite, au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piața muncii din România, conform OG nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobândi recunoaștere internațională.

Conform Codului Fiscal art. 21, alin 2 lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.