Skip to main content

Pompierii, față în față cu agenții economici din Timiș! Au prezentat modificările legislative din domeniul securității la incendiu a construcțiilor!

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, în
colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş a organizat seminarul
interactiv: Securitatea la Incediu a Construcțiilor.

În cadrul seminarului au fost abordate categoriile de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi autorizării privind securitatea la incendiu, noțiuni fundamentale privind apărarea împotriva incendiilor, aplicarea noilor norme metodologice privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu și protecție
civilă dar și dificultățile întâlnite la solicitarea și obținerea avizului / autorizației de securitate la incendiu.

Evenimentul a avut loc astăzi la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara și a reunit peste 160 de agenți economici interesați de modificările din domeniu.

În primul rând venim în sprijinul cetățenilor și a operatorilor economici în ceea ce înseamnă obținerea avizului, autorizației de siguranță la incendiu și protecție civilă. Aceste informații sunt benefice și având în vedere contextul modificărilor legislative, venim în sprijinul lor cu câteva precizări. Suntem în continuare deschiși în a obține și a oferi servicii de cea mai bună calitate și de a găsi soluții la eventualele probleme., fapt pentru care în această sesiune, pe lângă prezentarea principalelor modificări legislative avem și o sesiune de întrebări și răspunsuri”, spune Lucian Mihoc, șeful ISU Banat.

Județul Timiș are cele mai multe solicitări din Timiș, după București-Ilfov evident, pe tot ce înseamnă autorizări la ISU pe incendii, prevenții, etc. Suntem undeva la 2.000 de solicitări și lucrări anuale, ceea ce ne situează și înaintea Clujului și a altor județe din țară. Această simplificare este de salutat, dar ea vine tot în aria activității firmelor care se ocupă de aceste proceduri, din păcate nu cred că vom ajunge vreodată ca simplu cetățean să poată să completeze anumite documente și să le depună, pentru că la urma urmei așa cum spun și colegii mei de la ISU, în cazul unui accident cineva trebuie să răspundă, cineva tehnic care este angajat pentru a face aceste lucrări”, spune Ovidiu Drăgănescu, subprefectul județului Timiș.

Discuțiile s-au desfășurat într-o manieră interactivă, sub formă de întrebări – răspunsuri, pentru a crea un cadru unitar de aplicare a noilor NORME SPECIFICE PRIVIND AVIZAREA ȘI AUTORIZAREA DE SECURITATE LA INCENDIU ȘI PROTECȚIE CIVILĂ, de către reprezentanții operatorilor economici și toți factorii care contribuie la proiectarea, verificarea și executarea construcțiilor.

Acesta a fost primul seminar din acest an, organizat de Camera de Comerț din Timiș.

Este primul seminar din acest an pe care îl organizăm împreună cu instituțiile deconcentrate, sub egida Instituției Prefectului Județului Timiș, care face parte dintr-un grup de evenimente, pentru că avem deja pe rol cinci seminarii care vor avea loc în perioada următoare. Așteptăm cu interes toate instituțiile deconcentrate, pentru că peste tot există noutăți legislative și cred că pentru mediu de afaceri aduce plus valoare, pentru că sunt modificări majore, care aduc sancțiuni dacă nu sunt știute de la început. Interesul nostru este să prevenim, să-i punem față în față pe reprezentanții instituțiilor deconcentrate și mediu de afaceri”, spune Florica Chiriță, președintele CCIA Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.