Skip to main content

Polițiștii locali timișoreni s-au antrenat cu instructorul israelian Koby Hazan! Au exersat tehnici de autoapărare cu sau fără arme

Polițiștii locali timișoreni au avut ocazia, timp de două zile să participe la un stagiu de pregătire cu specific krav maga, care a avut drept scop formarea și dezvoltarea deprinderilor necesare în domeniul autoapărării. Seminarul s-a desfășurat sub atenta supraveghere a instructorului israelian Hazan Koby, acesta având o experiență de peste 37 de ani în domeniu.

În cadrul stagiului de pregătire, pe parcursul celor trei antrenamente intense, au fost prezentate, discutate și efectuate tehnici de autoapărare cu sau fără arme, presupunându-se prezența unuia sau mai multor atacatori. Pe scurt, utilizarea armelor a constat în tehnici de atac și autoapărare cu baston scurt (tehnici civile, dar și utilizate în sistemul militar), cuțit și pistol. Antrenamentele au inclus pregătire tactică, accentul fiind pus pe tehnici specifice poliției, și mijloace de folosire cât mai eficientă a diverselor obiecte ce ne stau la dispoziție în mod obișnuit pentru autoapărare.

La sesiunile de antrenament au fost invitate și celelalte structuri din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș, Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara, polițiști de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră și de la Penitenciarul Timișoara, acestea răspunzând la invitație și desemnând câte trei luptători din cadrul structurilor speciale de intervenție.

Scopul acestor sesiuni de antrenament în comun este crearea unui set unitar de reguli tactice și stabilirea unor moduri similare de acțiune în diferite situații, având în vedere faptul că se execută numeroase misiuni în cooperare mai ales pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică la manifestări cu public numeros.

Koby Hazan, fost polițist în Israel, nu este pentru prima dată la Timișoara, el efectuând stagii de pregătire cu polițiștii locali și în urmă cu trei ani.

Koby Hazan a efectuat de-a lungul timpului antrenamente cu cadre ale Marinei Franceze, ale Legiunii Străine, cu unitățile speciale din Statele Unite ale Americii, Argentina, Chile, Brazilia, Serbia, Ungaria.

De menționat că Direcția Poliția Locală Timișoara va continua să organizeze astfel de stagii de pregătire și pe alte paliere ale pregătirii specifice muncii polițienești.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.