Polițiștii locali, pe post de profesori! Le-au vorbit elevilor despre bullying

În săptămâna premergătoare vacanței de Paște a elevilor, polițiștii locali au continuat  activitățile de prevenire în unitățile de învățământ arondate.

Este o campanie care are ca scop, creșterea gradului de siguranță al elevilor și al personalului didactic, dar și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, în ultima săptămână, un polițist local și un reprezentant al Biroului Consultanță și Evidență Juridică au explicat elevilor din clasele a V-a și a VI-a de la Liceul Jean Louis Calderon și de la Școala Rudolf Walther,  ce este bullying și delicvență juvenilă, fiind prezentate situații cu care aceștia se pot confrunta atât la școala, cât și în mediul familial, această categorie de vârstă fiind cea mai expusă la astfel de fenomene.

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara au explicat  copiilor ce înseamnă bullying, care sunt caracteristicile acestui fenomen, cine poate fi implicat, cum poate fi identificat agresorul, victima și martorii.

Elevii au fost instruiți cu privire la necesitatea comunicării cu părinții, cadrele didactice și cu autoritățile în momentul în care simt că sunt în pericol, pentru a se putea interveni la timp în orice situație neplăcută.

Poliția Locală Timișoara desfășoară periodic astfel de activități de prevenire, pe lângă cele de supraveghere a afluirii și defluirii elevilor de la cursuri, la cele șapte unități de învățământ care funcționează în zece locații din Timișoara.

Programul de informare urmează să fie extins și la nivelul asociațiilor de părinți.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Video: Momentul în care un pieton a fost spulberat de o maşină, filmat de camerele de supraveghere

Un accident cumplit s-a petrecut în această seară, în comuna Şag, lângă Timişoara, unde o maşină a lovit în plin, un pieton.

Dănuţ Stoica, la Sursa de Vest fără Filtru

Dănuţ Stoica, primarul comunei Găvojdia, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – joi, 8 decembrie 2022.

Prostie sau interese meschine? Piaţa de Roţi din zona Traian, organizată “după ureche”. Şefii de la SC Pieţe au dat bir cu fugiţii

Deschiderea Pieţei pe Roţi din zona Traian, care va avea loc mâine, este învăluită în mister, chiar şi pe ultima sută de metri.

Încep să sune sirenele, la Timișoara! Primăria anunță că face teste

Primăria Timișoara anunță testarea sirenelor electronice în cadrul unor exerciții de verificare, prin emiterea de semnale scurte și mesaje vocale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.