Skip to main content

Polițiștii locali atrag atenția: Nu dați bani cerșetorilor!

Odată cu încălzirea vremii, tot mai mulți cerșetori vin în Timișoara pentru a cere bani cetățenilor.

Polițiștii locali fac un apel către timișoreni să nu mai încurajeze cerșetoria, deoarece, în acest fel, crește numărul persoanelor fără adăpost și al cerșetorilor care vin în diverse locuri din oraș, fie în zonele aglomerate unde apelează la mila publică, fie în zonele de parcuri, clădiri părăsite sau chiat pe lângă blocurile de locuințe din cartiere.

CITEȘTE ȘI: L-ați văzut? A lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă

Cei mai mulți dintre aceștia sunt agresivi și reprezintă un pericol pentru comunitate.

“Din acest motiv, Poliția Locală face apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel sunt atrași aici din alte zone ale țării, dar și să semnaleze astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori de câte ori observă aceste persoane pentru ca polițiștii locali să se poată deplasa pentru a-i prelua din stradă și pentru a-i preda la centrele sociale”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Educatoarea care și-a ucis fetița, arestată. Ce le-a spus judecătorilor?

Astfel, de la începutul acestui an, 72 de persoane care cerșesc au fost depistate și doar ieri, 11 cerșetori și oameni ai străzii au fost preluați de autorități din Piața Victoriei, Piața Libertații, Catedrala Mitropolitană, Str. Demetriade, Stelelor și Simion Bărnuțiu.

În anul 2015, 2138 de cerșetori și au oameni ai străzii au fost depistați de polițiști, în anul 2016, 1071, iar anul trecut 931.

 

       

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.