Polițiștii locali atrag atenția: Nu dați bani cerșetorilor!

Odată cu încălzirea vremii, tot mai mulți cerșetori vin în Timișoara pentru a cere bani cetățenilor.

Polițiștii locali fac un apel către timișoreni să nu mai încurajeze cerșetoria, deoarece, în acest fel, crește numărul persoanelor fără adăpost și al cerșetorilor care vin în diverse locuri din oraș, fie în zonele aglomerate unde apelează la mila publică, fie în zonele de parcuri, clădiri părăsite sau chiat pe lângă blocurile de locuințe din cartiere.

CITEȘTE ȘI: L-ați văzut? A lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă

Cei mai mulți dintre aceștia sunt agresivi și reprezintă un pericol pentru comunitate.

“Din acest motiv, Poliția Locală face apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel sunt atrași aici din alte zone ale țării, dar și să semnaleze astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori de câte ori observă aceste persoane pentru ca polițiștii locali să se poată deplasa pentru a-i prelua din stradă și pentru a-i preda la centrele sociale”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Educatoarea care și-a ucis fetița, arestată. Ce le-a spus judecătorilor?

Astfel, de la începutul acestui an, 72 de persoane care cerșesc au fost depistate și doar ieri, 11 cerșetori și oameni ai străzii au fost preluați de autorități din Piața Victoriei, Piața Libertații, Catedrala Mitropolitană, Str. Demetriade, Stelelor și Simion Bărnuțiu.

În anul 2015, 2138 de cerșetori și au oameni ai străzii au fost depistați de polițiști, în anul 2016, 1071, iar anul trecut 931.

 

       

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.